Metalac iznenadio Poreč, Zamet bolji od Gorice

40

Premijer liga, 10. kolo

RK Poreč  – RK Spačva 29:21 (13:6)

U Poreču su domaćini i gosti iz Vinkovaca bili prvih 12 minuta utakmice u rezučtatskom egalu, a nakon toga domaćini se počinju odvajati. Postizanjem pet uzastopnih golova u sljedećih pet minuta postavljaju rezultat na 8:3. Pozvana minuta predaha trenera gostiju urodila je plodom i Spačva zaustavlja daljnju porast prednosti domaćina, ali samo na kratko. U 22. minuti Poreč s tri gola u nizu povećava prednost na +7, a s istom gol-razlikom završava i poluvrijeme. U drugom poluvremenu nije bilo nekih većih iznenađenja i većinu se vremena igralo gol za gol. U nekoliko navrata svaka je ekipa zabila dva gola u nizu, tako da utakmica završava rezultatom 29:21.

Najefikasniji je kod domaćina bio Tim Thoss sa šest pogodaka, a kod gostiju je jednako postigao Marko Karaula. Vratari Poreča skupili su devet, a Spačve četiri obrane.

GRK Varaždin 1930 – MRK Metalac 27:30 (16:15)

Tijekom prvog poluvrijema utakmice u Varaždinu između trenutno drugoplasiranog domaćina i posljednjeg na tablici, Metalca, prednost se neprestano izmjenjivala između ekipa. Prvih deset minuta utakmice pripalo je gostima u kojima su oni u tri serije po dva pogotka rezultat postavili na 6:3 Varaždinci se u sljedeće dvije minute vraćaju i s tri uzastopna gola poravnavaju rezultat. Do 21. minute niti jedna ekipa nema više od dva pogotka prednosti, a onda Varaždin uspijeva otići na +3. Metalac odmah uzvraća 3-0 serijom i u 25. minuti na semaforu je 13:13. Do kraja poluvremena igra se gol za gol, a u svlačionicu domaćini odlaze s pogotkom prednosti.

Prvih deset minuta nastavka svaka ekipa postiže samo po dva pogotka, a onda u sljedećih sedam gosti serijom 5-0, kako se kasnije pokazalo, dobivaju utakmicu (18:22 u 47. minuti). Najbliže što su se domaćini uspjeli približiti je na minus dva u 57. i 59. minuti utakmice.

Najviše je golova za domaćine postigao Bruno Vili Zobec, njih devet, a za Metalac ih je Toni Ezgeta dao 11. Domagoj Črnila imao je osam, a David Henigman deset obrana.

MRK Sesvete – MRK Umag 25:22 (11:11)

Prvo poluvrijeme utakmice u Sesvetama između istoimenog domaćina i gostiju iz Umaga rezultatski je bilo do samog kraja na strani gostiju iz Umaga, iako tek s jednim ili dva pogotka prednosti. Tek u 28. minuti Sesvete preuzimaju prednost golom Mirosavljevića, a do kraja prvog dijela Šolić postiže za goste iz Istre još jedan pogodak i na poluvijeme se odlazi s rezultatom 11:11.

U prvih pet minuta nastavka Sesvete pvi puta na utakmici dolaze do dva gola prednosti, ali gosti vrlo brzo izjednačavaju. Sve do 49. minute domaćini drže prednost na svojoj strani, a onda prvi puta u drugom dijelu gosti ostvaraju gol prednosti (18:19). Tri minute kasnije prednost je ponovo na strani domaćina (21:20), a u 56. povećavaju ju na +2 te u 59. i na +3 (23:20). U zadnjoj minuti utakmice svaka je ekipa postigla još po dva pogotka i utakmica je završena rezultatom 25:22.

Po pet su pogodaka za Sesvete postigli Nikola Mirosavljević i Luka Pandža, a šest ih je za Umag dao Lucian Bura. Vratari Sesveta, Igor Totić i Matej Mudrinjak imali su ukupno deset, a Dino Slavić 11 obrana.

MRK Zamet – HRK Gorica  29:24 (15:13)

Odmah na početku utakmice Zamet ostvaruje značajnu prednost te je u osmoj minuti utakmice na semaforu 6:1. Međutim, Gorica se tada budi i do 15. minute dolazi samo na gol zaostatka (6:5). Do 19. minute domaćini se opet malo odvajaju (9:6) i do kraja poluvremena igra se gol za gol.

Drugo poluvrijeme počinje slično kao i prvo – domaćini do 38. minute opet odlaze na pet golova prednosti (20:15). Većinu nastavka utakmice Zamet je i održavao toliko prednost, izuzev rezultata u 46. i 58. minuti, kada se na vrlo kratko vrijeme Gorica uspjela približiti na tri gola zaostatka. Međutim, odmah nakon toga, domaćini su vratili na uobičajenu gol-razliku. Utakmica je završila rezultatom 29:24.

Matija Golik i Ivan Majić postigli su po šest golova za Zamet, a jednako ih je za Goricu postigao Davor Čavar. Marin Sorić iz Zameta imao je devet obrana, Fran Lučin tri, dok su golamni Gorice, Nikola Lončar i Tomislav Sladoljev skupili svaki po četiri obrane.