Završena druga faza priprema, Červar: ”Momci su s puno posvećenosti i strasti odrađivali treninge”

73

Hhrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija privela je kraju drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo. Nakon pet dana napornog treniranja u Ivanić-Gradu, reprezentativci su dobili kratak odmor, a na posljednju fazu priprema u Splitu uputit će iz Zagreba 1. siječnja 2018. godine.

Izbornik Lino Červar odabrao je kandidate koji će konkurirati za nastup na Europskom prvenstvu. Nakon završetka priprema u Ivanić-Gradu, izbornik se zahvalio dvojici igrača – Mariju Vuglaču i Kristianu Bećiriju. Tako će na okupljanju reprezentacije prvog dana 2018. godine biti 22 igrača, među kojima i naknadno pozvani Denis Buntić.

Tijekom posljednje faze priprema reprezentativce očekuje borba za 16 mjesta koja vode na EHF EURO, ali i pripremna utakmica protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u 20:30 sati u Spaladium Areni, a sredstva prikupljena od ulaznica bit će donirana Klinici dječje kirurgije KBC-a Split. Ulaznice možete kupiti na ulaznice.hr/CRO-MNE

Izbornik Lino Červar po završetku druge faze priprema rekao je kako će Novu godinu dočekati u dobrom raspoloženju jer su reprezentativci na pripremama pokazali dobar angažman: ”Na kraju drugog dijela priprema mogu reći da sam zadovoljan sa svime. Momci su s puno posvećenosti i strasti odrađivali treninge, a i napokon su nam se priključili i ‘Nijemci’. Tako trebamo nastaviti i u posljednjem ciklusu priprema. Jedva čekamo doći u Split.”

”Već prije je zbog ozljede otpao Mario Vuglač, a u nastavku priprema neće biti ni Kristiana Bećirija. U Split na završne pripreme ide 22 igrača, a tada će nam se priključiti i Denis Buntić. Kompletni ćemo nastaviti s dobrim radom, ali u nešto drugačijem obliku. Čekamo pripremnu utakmicu protiv Crne Gore, a kroz sve dane ćemo se pripremati za prvi susret na Europskom prvenstvu protiv Srbije te za ostale protivnike u skupini”, otkrio je izbornik Červar planove za posljednju fazu priprema te tko od reprezentativaca neće biti tamo.

Popis reprezentativaca:

 1. Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
 2. Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
 3. Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
 4. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
 5. Ivan Čupić – RK Vardar
 6. Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
 7. Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
 8. Marino Marić –MT Melsungen
 9. Željko Musa – SC Magdeburg
 10. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
 11. Igor Vori – RK PPD Zagreb
 12. Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
 13. Halil Jaganjac – RK Metalurg
 14. Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
 15. Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin
 16. Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
 17. Igor Karačić – RK Vardar
 18. Luka Cindrić – RK Vardar
 19. Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
 20. Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
 21. Šime Ivić – HC Orlen Wisla Plock
 22. Denis Buntić – HC MOL-Pick Szeged

Hrvatski reprezentativci za posljednju fazu priprema okupljaju se 1. siječnja u 12 sati ispred Hotela Panorame u Zagrebu.