Kadeti slavili nad Slovenijom i Mađarskom na Međunarodnom turniru ‘4 nacije’

106

Hrvatski kadeti u sklopu siječanjskih priprema otputovali su u Mađarsku na Međunarodni turnir ” 4 nacije”. U Balatonbolgaru prvog su dana slavili nad Slovenijom 28:25 (12:11), dok su u drugom susretu bili uspješniji od Mađarske.

Hrvatska je u prvom susretu protiv Slovenije dobro krenula i u 3. minuti preko Gianfranca Pribetića postavila 3:1. Slovenci su lovili naše rukometaše sve do 17. minute utakmice kada su golom Domena Tajnika uspjeli poravnati, a zatim i prijeći u vodstvo (9:8). No, mladi momci Borisa Lisice nisu se predavali i dobrom igrom, prvenstveno u obrani su pred kraj prvog poluvremena ponovno preokrenuli rezultat na svoju stranu i na odmor otišli s minimalnom prednošću. Gotovo cijelo drugo poluvrijeme Slovenija je pokušala nanovo sustići Hrvatsku, no bliže od dva pogotka zaostatka nije dolazila. U 52. Ante Ivanković zabija za +4 (24:20) i tu je susret bio riješen. Po posljednjem sučevu zvižduku kadeti su slavili 28:25.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Domagoj Alilović sa šest pogodaka, a po njih četiri dodali su Ante Ivanković, Marin Sinčić i Mateo Maraš.

U drugi susret na turniru Hrvatska je ušla sjajno i nakon samo pet minuta imala 4:0. Vodstvo Hrvata držalo se sve do 22. minute susreta kada je Fran Mileta zabio za 11:7, a onda je uslijedila serija Mađarske. Prvo 3-0 na koju su se, nakon gola Hrvatske, nadovezala nova tri pogotka pa je Hrvatska na odmor otišla s tek +2 (13:11). Da se Mađarska dodatno ne približi, početkom drugog dijela susreta pobrinuli su se Mileta, Karpo Sirotić i Marin Sinčić s tri uzastopna gola (17:13) i tu je razliku Hrvatska manje-više održavala do kraja utakmice kada je zvuk sirene označio pobjedu 23:20.

Fran Mileta u listu strijelaca upisao se sedam puta, pet puta je bio siguran Karpo Sirotić, a četiri Ivan Filipović.

Posljednji susret na turniru igraju sutra, u 11 sati, protiv Norveške.

Prethodni članakCindrić: ”Probali smo neke taktičke zamisli i sada čekamo otvaranje Eura, hvala splitskoj publici na podršci”
Sljedeći članakPobjeda i poraz juniora u prijateljskim susretima protiv Slovenije