Pobjeda i poraz juniora u prijateljskim susretima protiv Slovenije

115

Hrvatski juniori u sklopu priprema u Ivanić-Gradu odigrali su i dvije prijateljske utakmice s već dobro poznatim protivnicima, Slovencima. Prvi susret odigran je u Ormožu u kojem je Slovenija slavila, a naši momci su im uzvratili dan kasnije u Ivanić-Gradu.

U slovenskom Ormožu Hrvatska je dorbo krenula u susret i bila u prednosti nad proivnikom. Uz posloženiju obranu Hrvati su uspijeli na odmor otići s +2 (12:10). Pad koncentracije stigao je u drugom dijelu susreta te su određene greške Slovenci naplatili i preuzeli vodstvo. Na kraju 25:22 za susjede, ali valja istaknuti raspoložene vanjske igrače Ivana Martinovića i Tina Lučina koji su zabili šest, odnosno, sedam pogodaka te kružnog napadača Nikolu Grahovca koji je zaio pet golova.

U uzvratnom susretu u Ivanić-Gradu  ponovno je bolje krenula Slovenija koja je nakon samo nekoliko minuta postavila 4:0, no Hrvatska se nije opustila te je ubrzo sustigla i poravnala rezultat na 7:7. Nije dugo trebalo da ponovno vanjska linija podigne Hrvatsku pa je semafor ubrzo pokazao 10:8 da bi se na odmor otišlo s +3. U nastavku su Hrvati održavali stečeno vodstvo (22:19, 24:21), a Slovenija tek pritišće u posljednjih pet minuta utakmice. Serijom 3-o poravnala je na 28:28, ali Hrvatska odgovara svojom serijom 2-0 (30:28) da bi posljednjim napadom Slovenija postavila konačnih 30:29.


Prethodni članakKadeti slavili nad Slovenijom i Mađarskom na Međunarodnom turniru ‘4 nacije’
Sljedeći članakKadeti osvojili Međunarodni turnir ‘4 nacije’