Červar: ”Važna pobjeda, ali ne smijemo biti euforični. Čeka nas težak susret protiv Francuske”

71

Hrvatska je vrlo dobro otvorila susret protiv Norveške i kroz cijelu utakmicu držala vodstvo. S nova dva boda Hrvatska je zasjela na drugo mjesto skupine 1 te se sada okreće utakmici protiv Francuske koja je na rasporedu 24. siječnja.

Izbornik Lino Červar istaknuo je kako je ova pobjeda važna, ali da ne smiju biti euforični jer ih čeka težak susret protiv Francuske: ‘’Htio bih pohvaliti momčad Norveške na dobroj igri. Imam visoko mišljenje o njima i znali smo da neće biti lako. Mislim da smo zasluženo pobijedili. Bila je dobra obrana i našli smo način kako spriječiti njihovu tranziciju. U napadu smo bili raznovrsni. Pobjeda je važna jer imamo vrhunske reprezentacije u skupini. Nažalost, ništa nije gotovo. Čeka nas još Francuska. Imamo sada par dana slobodno kako bi se najbolje pripremili za taj susret. Ne smijemo biti euforični. Moramo mirno i koncentrirano dočekati posljednji susret. Zahvaljujem zagrebačkoj publici koja nam je bila vjetar u leđa.’

’Čestitam Norveškoj na dobroj igri. Ovo je bio odličan rukomet, brz i moderan. Čestitam svojim suigračima koji su bili na visokom nivou i vrataru Stevanoviću koji je sjajno branio. Imamo još jedan susret i znamo da moramo slaviti. Bit će teško jer je Francuska odlična reprezentacija’’, rekao je strijelac šest pogodaka, Manuel Štrlek.

Prethodni članakU paklenoj atmosferi Arene Zagreb Hrvatska stigla do pobjede nad Norveškom
Sljedeći članakMamić: ”Došlo je do slobode u igri i samopouzdanja, ali ne smijemo poletjeti”