Mamić: ”Došlo je do slobode u igri i samopouzdanja, ali ne smijemo poletjeti”

63

Hrvatska rukometna reprezentacija za dva dana igrat će vrlo važnu utakmicu protiv Francuza, a nakon dana odmora nastavljaju s treninzima i pripremama za taj posljednji susret u glavnoj fazi natjecanja Europskog prvenstva.

Izbornik Lino Červar za početak je otkrio kako su proveli slobodan dan te što ih čeka po povratku treninzima: ”Duvnjak je u fazi rehabilitacije i trenira pod posebnim režimom. Što se tiče momčadi, trenirali smo jutros u fitnesu i radili na funkcionalnim sposobnostima. Večeras ćemo na treningu raditi intenzivnije i raditi na taktici. Jučer je bio dan odmora i regeneracije te smo se sastali na večeri. Dali smo do znanja da od danas kreće potpuna koncentracija i priprema za protivnika.”

Sljedeći protivnik Hrvatskoj je Francuska, stari rival protiv kojeg će se tražiti prolaz u polufinale Europskog prvenstva. Izbornik Červar rekao je što misli o Francuzima: ”Francuska ima nekih novih igrača, ali to je reprezentacija koja imali toliki veliki broj kvalitetnih igrača. Superiorni su u svim kategorijama. To je momčad koja ima glavne motore kao što su Karabatić, Sorhaindo, Guigou, Abalo…Veliki broj igrača su nositelji svih dosadašnjih medalja. Imaju i novu snagu koja je došla kao što su Mem i Remili. Velesila su u rukometu. Imaju iznimno jaku obranu. Gaje rukomet koji je fizički i idu na snagu. Bit će vrlo teško s njima igrati. Moramo pronaći rješenje za njihovu modificiranu 5-1 obranu. i dobro posložiti našu obranu. Nemaju Omeyera, ali Gerrard ga sjajno mijenja.”

”Publika je u Zagrebu bila veliki vjetar u leđa našim rukometašima. Pomogla je da ustraju i pokazali su da svi žele uspjeh. S obzirom na to se tako i moramo ponašati”, za kraj je Červar pohvalio publiku u Areni Zagreb.

Marko Mamić istaknuo je kako im je pobjeda protiv Norveške dala samopouzdanje, ali da neće dopustiti da dođe do euforije prije ključnog susreta: ”Došlo je do više samopouzdanja i slobode u igri što je dobro pred utakmicu protiv Francuske. Nadam se da nećemo poletjeti previsoko. Razmišljamo o Francuzima i znamo da je to utakmica koja odlučuje o nastavku turnira. Francuska se pomladila, ali okosnica je stara momčad i neće biti lako. Izuzetno su dobri i svi igrački imaju zapažene uloge u svojim klubovima. Povrijedili su im s neki igrači, ali imaju dobre zamjene. Probat ćemo doći do sigurnih šuteva i pokušat ćemo ne razbraniti njihovog vratara.”

”Osjećam se dobro i forma je tu. Pokušavamo kao pivoti pomoći našim vanjskim igračima. Svi smo vrlo motivirani za tu Francusku. Zdravstveno se dobro osjećam”, na kraju je kratko zaključio Marino Marić.

Prethodni članakČervar: ”Važna pobjeda, ali ne smijemo biti euforični. Čeka nas težak susret protiv Francuske”
Sljedeći članakStepančić: ”Utakmice protiv Francuske uvijek su nešto posebno; obrana treba biti naš forte”