Červar: ”Pogreške u prvom poluvremenu su nas koštale polufinala”

97

Hrvatska je porazom 27:30 od Francuske izgubila san o polufinalu i borbi za medalju. Pred Hrvatskom je sada borba za peto mjesto, a protivnik u tom susretu bit će Češka.

Nakon poraza je teško pronaći riječi, ali izbornik Lino Červar istaknuo je kako je igra u prvom poluvremenu bila loša i koja nas je koštala prolaza u polufinale: ‘’Čestitam momčadi Francuske na pobjedi i na fer igri. Mislim da smo mi ušli u utakmicu preemotivno i da smo napravili previše tehničkih pogrešaka u prvom poluvremenu i to nas je koštalo. Naša obrana u prvom dijelu nije imala agresivnosti i zato smo primili nekoliko lakih golova. Moram pohvaliti igrače u drugom poluvremenu. Smogli su snage da ponovno uđu u utakmicu. Sedam minuta prije kraja smo stigli na gol razlike. Nije moglo više. Nismo ušli u polufinale. Zakazali smo na Švedskoj, a danas smo zakazali u prvom dijelu. Hvala navijačima na podršci danas.’’

‘’Želim čestitati Francuskoj koja igra odličan turnir. Naravno, imaju još dvije utakmice. Želim čestitati svojoj momčadi na igri u drugom poluvremenu. U prvom nismo igrali kako smo htjeli. Imali smo puno pogrešaka i to nas je koštalo pobjede i polufinala. Želim i zahvaliti publici koja je bila uz nas. Bili su sjajni u ovoj utakmici i žao nam što nismo ušli u polufinale’’, za kraj je rekao Zlatko Horvat.

Izjavu kapetana Igora Vorija nakon susreta možete poslušati u videu.

Prethodni članakHrvatska porazom od Francuske ostala bez polufinala Europskog prvenstva
Sljedeći članakVori: “Nismo uspjeli u svom cilju”