Hrvatska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore

110

Održan je ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. držati u Danskoj i Njemačkoj od 20. do 27. siječnja. Na svjetskoj smotri natjecat će se 24 reprezentacije, a iz Europe stiže njih devet uz Francusku (branitelji naslova), Dansku i Njemačku (domaćini) te osvajač naslova europskog prvaka (Španjolska/Švedska).

Potencijalni protivnici Hrvatskoj bili su Austrija, Mađarska, Litva, Crna Gora, Nizozemska, Portugal, Rumunjsk

Potencijalni protivnici Hrvatskoj bili su Austrija, Mađarska, Litva, Crna Gora, Nizozemska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Bosna i Hercegovina/Švicarska.

Ples kuglica na ždrijebu u Areni Zagreb Hrvatsku je spojio sa Crnom Gorom.

‘’Moglo je bolje, ali moglo je i gore. Crna Gora je reprezentacija za svaki respect što smo dobro vidjeli i u pripremnoj utakmici za ovo Europsko prvenstvo. U toj utakmici su pokazali zavidnu kvalitetu unatoč tome što im nije bilo nekoliko važnih igrača. Ne smijemo misliti da će biti lagano pogotovo uz činjenicu da se uzvratna utakmica igra u Crnoj Gori. Moramo se dobro pripremiti i biti koncentriranu jer kvalifikacijske utakmice znaju biti nezgodne’’, rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac nakon održanog ždrijeba.

Prvi kvalifikacijski susret na rasporedu je od 8. do 10. lipnja u Hrvatskoj, dok je uzvratni susret na rasporedu od 12. do 14. lipnja 2018 u Crnoj Gori.

Ostali parovi su:

Srbija – Portugal

Litva – Island

Češka – Rusija

Slovenija – Mađarska

Bjelorusija – Austrija

Makedonija – Rumunjska

Nizozemska – Španjolska/Švedska *poraženi u finalu Europskog prvenstva

Norveška – Bosna i Hercegovina/Švicarska *spor nakon pretkvalifikacijskog susreta

Prethodni članakHrvatska pobjedom nad Češkom osigurala peto mjesto na Europskom prvenstvu
Sljedeći članakOdržana završna konferencija za medije Europskog prvenstva