PPD Zagreb pobjedom nad Borovom otvorio osminu finala Kupa Hrvatske

63

Osminu finala Kupa Hrvatske otvorili su branitelji naslova, momčad PPD Zagreba, koji su doputovali u Vukovar HRK Borovu. Rukometaši Zlatka Saračevića upisali su očekivanu uvjerljivu pobjedu, ali Vukovarcima u velikom broju doveli u dvoranu u Borovu naselju.

Zagreb je poveo s 2:0, ali Borovo se do 15. minute dobro držalo uz bok hrvatskom prvaku zahvaljujući dobroj obrani i raspoloženim vratarima Tomislavu Stojanoviću i Borisu Polchertu. Nakon toga iskustvo Zagreba izašlo je na vidjelo te su gosti 5-0 serijom otišli na +6 (12:6) i ta se razlika održala sve do isteka 30. minute.

U nastavku susreta Zagreb je nastavio održavati stečenu prednost, dok su kod Borova put do mreže, ispred koje je stajao Arijan Jović, pronašli tek Borna Zatezalo i Dominik Šimatić. U redovima Zagreba dobro su pronalazili Tina Kontreca na crti, ali precizan je bio i Valentino Ravnić, kao i u zadnjih deset minuta Josip Ereš. Iskustvo Zagreba je bilo neupitno, vratili su se na teren Mario Vuglač, Domagoj Pavlović i Josip Vekić nakon ozljeda , ali klub iz Vukovara je pokazao veliku želju za parirati. Po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 40:29.

Kod Zagreba se istaknuo Valentino Ravnić sa sedam golova, jedan manje dodao je Tin Kontrec, dok su na vratima Kastelic-Jović sakupili šest obrana. Devet pogodaka upisao je Dominik Šimatić za Borovo, a njih šest Igor Franić. Vratarski tandem Polchert-Stojanović sakupio je 14 obrana.

Sav prihod od ulaznica od ove utakmice HRK Borovo će uplatit  za liječenje teško oboljeloj Vukovarki Maši Čuvalo.