Lokosice uvjerljivo do četvrtfinala Challenge Cupa

82

Rukometašice Lokomotive osigurale su četvrtfinale Challenge Cupa nakon što su dva dana zaredom uvjerljivo svladale grčki PAOK. Nakon prvih 37:17, u drugoj utakmici igračice Nenada Šoštarića pobijedile su 33:20.

PAOK je otvorio utakmicu pogotkom i to je bila jedina prednost gostujućih igračica u susretu. Lokomotiva je preko Paule i Stele Posavec i Sare Šenvald prešla na +3 (4:1). PAOK je uspio najbliže doći na 4:5 preko Eleni Prokopidou i Marie Chatziparasidou pa držao to sve do 15. minute, a nakon toga se pokazalo iskustvo Lokomotive i dobra obrana. Lokosice su krenule dobro i serijom 4-0 postavile 16:10 da bi na odmor otišle s jednakom prednošću (18:12).

Nastavak susreta je Lokomotiva otvorila s dva gola za 20:12 i nastavila suvereno vladati na terenu. Jelena Kajfeš je nastavila s dobrom igrom, a u posljednjih 15 minuta utakmice tri gola zabila je Antonija Civljak. Od +10 (28:18), Lokomotiva je dobro zatvarala protivnice koje su i griješile pa su na kraju Zagrepčanke slavile 33:20.

Jelena Kajfeš sa sedam pogodaka i Larissa Kalaus s njih pet su bile najbolje kod Lokomotive, a kod PAOK-a se ponovno istaknula Maria Chatziparasidou sa šest zgoditaka.

Challenge Cup, osmina finala, druga utakmica:

Lokomotiva – PAOK 33:20 (18:12)