Zagreb bolji od Gorenja u SEHA-Gazprom ligi

83

Tri kola prije kraja PPD Zagreb ugostio je u Sutinskoj vreli slovenskog doprvaka Gorenje Velenje. Nakon ispadanja iz Lige prvaka i poraza od Vardara u 15. kolu SEHA lige Zagrebaši su se vratili na pobjedničke staze. Iako su osigurali plasman na Final Four, nisu kalkulirali već su ubilježili svoju 11 pobjedu u sezoni.

U prvih deset minuta Zagreb je imao kontrolu i vodio je s 4:2 pogocima Zlatka Horvata, Domagoja Pavlovića i Josipa Božić Pavletića. Međutim, raspoloženi Jan Grebenc je uz pomoć Nike Medveda okrenuo rezultat i doveo Gorenje u vodstvo. S druge strane, Zagreb nije dopustio slovenskoj momčadi da se još odvoji pa su ponovo Horvat i Pavlović vratili hrvatskog prvaka u vodstvo.

Još se nekoliko puta momčad Zlatka Saračevića odvajala na vodstvo od dva pogotka, ali Gorenje je uspješno sustizalo. Odličnih prvih 30 minuta odradio je Urh Kastelic na vratima koji je zabilježio sedam obrana i jedan pogodak u praznu mrežu Gorenja. U 27. minuti Medved zabio je za 13:13, ali Horvat i Valentino Ravnić donijeli su Zagrebu prednost na poluvremenu (15:13).

Zlatko Horvat jednostavno je još jednom imao dobru večer i izluđivao je obranu Gorenja. Svojim pogocima držao je Zagreb u prednosti, a da pritom nije promašio niti jedan udarac. U 44. minuti svojim desetim golom doveo je Zagreb na +3 (21:18). Odlijevali su Lavovi do 52. minute kada je Klemen Ferlin zabio u praznu Zagrebovu mrežu za 22:22.

Izjednačen rezultat nije dugo stajao na semaforu, a za to su se pobrinuli Damir Bičanić i Tin Kontrec. Dobrivoje Marković vratio je Zagreb u 56. minuti na +3 (25:22) i praktički osigurao svojoj momčadi pobjedu. Sjajan je ponovo bio Horvat koji se u strijelce upisao 12 puta uz samo jedan promašaj. Kastelic je skupio deset obrana. Kod Gorenja su se istaknuli Alem Toskić sa šest i Rok Ovniček s pet pogodaka.

Zagreb u pretposljednjem kolu gostuje kod Dinama iz Pančeva, a taj susret igra se 14. ožujka u 20 sati.

SEHA-Gazprom liga, 16.kolo:

RK PPD Zagreb –  Gorenje Velenje 26:25 (15:13)

Prethodni članakŠoštarić objavio popis reprezentativki za EHF EURO 2018 kvalifikacije protiv Norveške
Sljedeći članakNovi poraz Nexea u SEHA-Gazprom ligi