PPD Zagreb preko Varaždina do polufinala Kupa

57

Rukometaši PPD Zagreba u četvrtfinalu Kupa Hrvatske u svojoj su Kutiji šibica ugostili Varaždin 1930. Hrvatski prvak će se s varaždinskim Dabrovima ponovno susresti u četvrtom kolu Lige za prvaka. Varaždinci su do Zagreba stigli preko Medveščaka (30:24), dok je PPD Zagreb očekivano svladao drugoligaša HRK Borovo. Rukometaši Zatka Saračevića opravdali su ulogu favorita i uvjerljivo slavili 35:25.

Zagrebaši su jako dobro krenuli u susret i dobrom obranom na čelu s Urhom Kastelicem dobro namučili Varaždin. Uz Zlatka Horvata i Damira Bičanića domaći se sastav ubrzo odvojio na 4:0. Gosti su na prvi pogodak čekali sve do šeste minute kada je Jakov Vrdoljak pronašao put do mreže. No, muke u napadu Varaždinaca su se nastavile pa je PPD Zagreb do 13. minute pobjegao na +7 (11:4).

Natjeralo je to trenera Željka Čagalja na minutu odmora koja je očito dobro došla njegovoj momčadi jer je Varaždin do 22. minute zaostatak smanjio na 14:10 zaključno s pogotkom Brune Levaka. Zagrebaši nisu ništa prepustili slučaju, Josip Božić Pavletić vraća na 16:10 da bi se prednost do isteka 30. minute povećala na sedam (19:12).

U nastavku susreta nije bilo velikih promjena. Zagrebaši su održavali prednost i diktirali tempo utakmice. Varaždin je tek uspio stići na minus pet (ponovno Levak za 17:22) i to nakon što je samo nekoliko minuta ranije na semaforu stajalo 14:22. To stanje se nije se nije dugo održalo, a Zagreb je na krilima Horvata u posljednjih deset minuta susreta ušao s +10 nakon zgoditka Tina Lučina. U toj se nekakvoj razlici igralo do kraja susreta, a po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu je stajalo 35:25.

Zagreše je do slavlja vodio Zlatko Horvat s 14 postignutih pogodaka, dok je kod Varaždina najbolji bio Filip Glavaš s osam zgoditaka.

Kup Hrvatske, četvrtfinale:
PPD Zagreb – Varaždin 1930 35:25 (19:12)

PPD Zagreb: Kastelic, Jović; Mrakovčić, Lučin 4, Božić-Pavletić 3, Kontrec 1, Vori, Marković, Horvat 14, Šušnja 2, Valčić J. 2, Medić 3, Valčić T., Ravnić 1, Bičanić 1, Vekić 4
Trener: Zlatko Saračević

Varaždin 1930: Špikić, Meštrić, Črnila; Špruk 3, Novak 1, Černeka 1,  Stojanović 4, Glavaš 8, Vidaček 1, Kaštelan, Zobec, Levak 4, Jurišić, Marić 1, Vrdoljak 2, Koprek
Trener: Željko Čagalj

Prethodni članakOkupila se ženska seniorska reprezentacija za pripreme i kvalifikacije za EHF EURO 2018
Sljedeći članakU prijateljskom susretu hrvatske juniorke bolje od seniorki Finske