Zamet nadonadio veliki zaostatak i osvojio bod protiv Umaga

67

Liga za ostanak, 2. kolo:

MRK Zamet – MRK Umag 25:25 (17:9)

Drugo kolo Lige za ostanak donijelo je sraz momčadi s vrha tablica. Zamećani su utakmicu otvorili s 2:0 i kakvu takvu prednost držali su do desete minute utakmice. Tada je Umag ubacio u višu brzinu i potpomognut obranama Dine Slavića prvo preuzeo izjednačio (4:4), a zatim preko Josipa Maršana otišao na +2. Zametu su se zaredale greške u napadu, a obrana je bila propusna. Dobro su to iskoristili Umažani koji su s novim vjetrom u leđa zaredali golove, prvenstveno preko Maršana i Luciana Bure, te u 26. minuti pobjegli na +7 (15:8). Zamet nije mogao ništa popraviti i tek je do isteka 30. minute smanjio zaostatak na 9:17.

Potpuno drugačiji Zamet istrčao je u drugom poluvremenu i motivirano krenuo u lov na Umag. Raspoloženi Patrik Martinović i Damir Vučko punili su mrežu protivnika, dok se kod Umaga jedino kroz riječku obranu probijao u tim trenucima Vlado Matanović. Nakon samo 15 minuta drugog poluvremena Zamet je stigao na pogodak minusa (20:21). Uz par obrana Quan Wanga, ali i grešaka Umaga, Zamet je u 50. minuti preko Martinovića izjednačio na 22:22. Sljedećih deset minuta vladala je velika borba na terenu, ali po posljednjem sučevu zvižduku nije bilo pobjednika.

Kod Zameta najefikasniji bio je Patrik Martinović sa sedam pogodaka, šest je dodao Damir Vučko, a na vratima je Quan Wang obranio devet lopti. Josip Maršan i Lucian Bura svaki s po sedam golova istaknuli su se kod Umaga, dok je Dino Slavić sakupio 12 obrana.

Prethodni članakZavršnica PH, djevojke 2002. i ml. – 1. dan
Sljedeći članakZavršnica PH, djevojke 2002. i ml. – 2. dan