Završnica PH, djevojke 2002. i ml. – 2. dan

239

Završnica PH, djevojke 2002. i ml. – 2. dan

Đakovo – Hoteli Makarska 13:27 (6:13)

Drugi dan u Bujama otvorile su Makarska i Đakovo. Kod Đakova je ponovno uvjerljiva bila Karla Bitić koja je zabijala, no Makarska je nakon desete minute prebacila u višu brzinu i stvorila prvo seriju 3-0, a zatim i 6-0 te potpuno ostavila Đakovo iza sebe. Na odmor se otišlo pri 13:6. U nastavku utakmice Makarska je nastavila diktirati tempo susreta, a kod Đakova je još Ana Delić pronalazila rupu u protivničkoj obrani. Promjena nije bilo i Makarska je na kraju upisala uvjerljivo slavlje 27:13.

Najefikasnija kod Makarske bila je Nina Juričić s deset pogodaka, dok su kod Đakova sigurne bila Karla Bitić sa sedam i Ana Delić sa šest pogodaka.
Statistika

Radnik – Udarnik 10:14 (5:6)

Utakmicu je pogotkom za Udarnik otvorila Karla Brakus (1:0). Proteklo je šest minuta do sljedećeg gola, a lopta je završila u mreži Radnika zahvaljujući Emi Burić (2:0). Prvi gol za Križevčanke postiže Leona-Karla Hanžeković nekoliko sekundi kasnije. Marina Matejaš i Matea Josić bile su sjajno raspoložene na vratima obje momčadi. Do prvog izjednačenja stiže u 14. minuti kada Marta Kurtanjek zabija za 4:4. Nakon tijesnog prvog dijela u kojem su glavne uloge na obje strane igrale obrane i vratarke, Udarnik na odmor odlazi sa +1 (6:5). Drugo poluvrijeme pogotkom za Radnik otvara Jana Kantar i donosi novo izjednačenje (6:6). Obje momčadi drže ritam u nastavku, a Matejaš i Josić i dalje drže vrata zaključana. Šest minuta prije kraja Udarnik ostaje s dvije igračice manje, a Radnik 15 sekundi prije kraja također ima dvije igračice manje na terenu. Igračice Udarnika uspjele su se ipak više puta probiti kroz čvrstu obranu Radnika i upisati pobjedu 14:10.

Najefikasnija iz redova pobjednica bila je Karla Brakus, a iz redova Radnika Tena Vurnek.
Statistika

Lokomotiva – Darda 31:17 (15:6)

Rukometašice Lokomotive u drugom kolu skupine A uvjerljivo su slavile nad vršnjakinjama iz Darde. Već na samom strut napravila je Lokomotiva seriju 4-0 i postavila 5:1. Darda je rijetko stizala do prilike, a na vratima Lokosica odlična je bila Ivana Husnjak. Nizovi golova iz minute u minute su odvajali Lokomotivu i Dardu da bi na odmor mlade Lokosice otišle s + 9 (15:6). U drugom poluvremenu nije bilo velikih promjena u omjeru snaga. Lokosice su zaustavljale Dardu i iskusnije slagale napade. Darda je pred kraj utakmice lakše stizala do pogodaka, a na kraju je Lokomotiva upisala slavlje 31:17.

Lokosice je do pobjede vodila Bruna Zrnić sa sedam pogodaka, a kod Darde najbolje su bile Jana Kovač i Leonarda Tomas svaka s po tri gola.
Statistika

Zamet – Trogir 20:10 (11:0)

Riječanke su furiozno krenule u utakmicu i na odmor otišle s 11-0. Igračice Trogira pružale su sjajan otpor i odlično parirale, ali nisu uspjele realizirati napade u prvom dijelu utakmice. Igračice Zameta nemilosrdno su punile mrežu Trogirankama, kojima je na vratima pomagala i sjajna Nika Vukelić, koja je bez većih problema čitala namjere ekipe s juga. Na početku drugog poluvremena Noel Miković povećava na +12 za Zamet. Prvi gol za Trogir u 26. minuti postiže Matea Tomić (13:1). U nastavku susreta Zamet upisuje devet novih golova,a Trogir 10.

Najefikasnija kod pobjednica bila je Noel Miković s četiri gola, a iz redova Trogira Matea Tomić je također upisala četiri.
Statistika

Tvin Virovitica – Podravka 15:16 (7:7)

Koprivničke Kokice odlično su ušle u utakmicu i preko Patricija Firšt povele 3:1.Tvin se probudio nakon deset minuta utakmice i preko Ane Culej uspio poravnati na 3:3. Dobra obrana Podravke je omogućila napadu da nešto kasnije se odvoji od protivnica i to na +2 (6:4). Iako sui male i priliku za više, Tvin se nije predao i do isteka 20. Minute izjednačio rezultat. U drugom poluvremenu do izražaja je više dolazila Podravka koja je u prvih deset minuta zabila šest pogodaka, dok je Tvin zabio tek dva pa je na semaforu u 30. Minuti stajalo 9: 13. Tvin je u posljednjih pet minuta stigao na minus dva zahvaljujući Ani Blažev,a nakon nove obrane Ive Mustač i na 14:15. Skinula je Mustač još jedan sedmerac i Tvin u novom napadu poravnava na 15:15. Neizvjesno je bilo do samog kraja, a na kraju je pobjeda otišla u ruke Podravke 16:15.

Patricia Firšt s pet pogodaka bila je najbolja kod Podravke, dok se kod Tvina istaknula Lea Zupčić sa šest zgoditaka.
Statistika

Sinj – Liburnija 22:15 (12:7)

Prvi pogodak u utakmici postiže Maja Bilandžić sa sedam metara za 1:0, a odmah u sljedećem napadu dodaje još jedan za 2:0. U nastavku prvog dijela obje momčadi drže brzi ritam i čvrstu obranu, ali Sinjanke su brže i uspijevaju realizirati više (brzih) akcija. U prvih 20 minuta palo je ukupno 19 golova, a Sinj odlazi na odmor s +5 (12:7). U prvih pet minuta drugog dijela Sinjanke dodaju još četiri gola, a igračice iz Opatije jedan (16:8). Sinj pojačava ritam, igra brže, obrana ne dopušta da lopta prođe, a nema problema ni kod izvođenja sedmeraca. Igračice Liburnije ipak ne uspijevaju iznenaditi u nastavku, a Sinj upisuje pobjedu 22:15.

Sinj je predvodila Maja Bilandžić s devet golova, a najefikasnije iz redova Liburnije bile su Romina Lazarin, Ema Mihalić i Luana Zrinšćak, svaka po četiri pogotka.
Statistika

Murvica – Petason Vranjic 8:16 (5:6)

Murvica je dobro namučila prošlogodišnje prvakinje u prvom dijelu utakmice pa i vodila 42 nakon što Patricija Car pronalazi put do protivničke mreže. Rukometašice iz Crikvenice prednost su držale sve do 12. Minute utakmice, a onda se Petason probudio i suvereno zabio tri uzastopna gola i na osmoj otišao s minimalnom prednošću (6:5). Murvica u drugom poluvremenu nije bila toliko spretna u napadu, dok je s druge strane Petason Vranjic nešto lakše zabijao. Obrane su bile čvrste i borbene, ali s dvije 2-0 serije Vranjic pet minuta prije kraja bježi na 13:7.

Vranjic je nosila Ana Buljan sa sedam pogodaka, dok su kod Murvice po dva upisale Dija Lekaj, Ema Talan i Antonija Matijašić
Statistika

Multinorm – Sesvete 12:34 (5:18)

Prvi pogodak u susretu upisuje Ana Pehar za Sesvete (1:0). U nastavku prvog dijela Sesvete realiziraju sjajne i brze akcije, a Multinorm lovi 1:5, a posao im otežava raspoložena Veronika Mamić na vratima. Brži ritam i čvrsta igra rezultiraju sa +6 za Sesvete na polovici prvog dijela. (9:3). Nekoliko izgubljenih lopti, ali i brze reakcije igračica iz Sesvete koštale su Multirnom velike gol razlike; na odmor odlaze s 5:18. U drugom poluvremenu Sesvete pojačavaju tempo, a do druge polovice odlaze na +17 (27:10), a u nastavku igračice iz Cerne ne uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti. Sesvete upisuju novu pobjedu rezultatom 34:12.

Sesvete je predvodila Ana Pehar s 10 golova, a najefikasnija iz redova Multinorma bile su Josipa Josipović i Mihaela Jurčić, svaka po četiri pogotka.
Statistika

Trogir 58 – Radnik 17:17 (8:9)

U borbi za treće mjesto u skupini B susrele su se rukometašice Trogira i Radnika. S dva uzastopna pogotka utakmicu su otvorile igračice Radnika, a ubrzo su se na to nadovezale nove serije pogodaka. Prvo s 2-0, a zatim i 3-0. Za to vrijeme Trogir je postigao tek dva pogotka te je na semaforu stajalo 7:2.Tek se pred kraj prvog poluvremena Trogir razbudio i golovima Zorane Ćalete pa Matee Tomić stigao na samo gol minusa po isteku 20. minute. U nastavku susreta Trogir je preokrenuo i u pet minuta stvorio seriju 4-1 za 12:10. Trogir je nastavio biti u vodstvu i u prvih deset minuta drugog poluvremena a nakon toga kao da se uvukla lagana nervoza koja je utjecala ne samo ne realizaciju već i na obranu. Radnik je to iskoristio i serijom 4-0 u 36. minuti od minus tri uspio poravnati na 15:15. Neizvjesno je bilo do samog kraja, a po posljednjem sučevu zivžduku na semaforu je stajalo 17:17.

Najefikasnija kod Trogira bila je Zorana Ćaleta sa šest pogodaka, jedan manje dodala je Krešimira Lukač, dok je kod Radnika najbolja bila Tena Vurnek s osam zgoditaka.
Statistika

Đakovo – Lokomotiva 17:21 (8:10)

Zahvaljujući raspoloženim vratarkama na obje strane, prvi pogodak u utakmici upisala je Ana Delić u trećoj minuti za vodstvo Đakova. Lokomotivi je trebala minuta da izjednači rezultat, a s krila zabija Luna Antić, koja u sljedećem napadu i donosi vodstvo Lokosicama (1:2 u 5. minuti). U nastavku susreta obje momčadi pojačavaju ritam i igraju čvrsto u obrani, ali Lokomotiva uspijeva održavati dva do tri gola prednosti i na odmor odlaze s 8:10. Do polovice drugog dijela pada 11 golova, a Lokomotiva i dalje drži prednost (13:16 u 31. minuti), a Lea Zetović i Ivana Husnjak ostaju sjajne na vratima jedne i druge momčadi. Do samog kraja susreta Lokosice drže prednost i upisuju pobjedu 17:21.

Najefikasnija kod pobjednica bila je Bruna Zrnić sa sedam pogodaka, a iz redova Đakova Ana Delić i Karla Birtić upisale su također sedam golova.
Statistika

Udarnik – Zamet 15:22 (9:10)

Udarnik i Zamet u posljednjoj utakmici skupine B krenuli su u borbu za prvo mjesto. U samom startu bilo je izjednačeno, a minimalnu prednost držao je Udarnik. A onda, Zamet prebacuje u višu brzinu i preko Adele Hodžić odlazi na +4 (8:4). No, Udarnik nije dao da Zametu bude lako i uzvratio je u 15. Minuti utakmice vlastitom serijom pogodaka. Od 5:8 u samo tri minute Udarnik je stigao na 8:8, no na odmor je ipak s +1. Borbeno je krenulo na samom staru drugog poluvremena. Vodstvo je preuzeo Udarnik pa se prednost vratila kod Zameta. U 29. minute utakmice ušlo se pri 13:13, no nakon 31. dolazi do prijeloma u kojem Zamet serijom 3-0 postavlja 16:13. Udarnik je tu stao pa je Zamet po isteku 40. minute upisao slavlje 22:15 i potvrdio prvo mjesto u skupini.

Sara Krizmanić sa sedam pogodaka bila je najbolja kod Zameta, dok je kod Udarnika najefikasnija bila Karla Brakus s njih šest.
Statistika

Darda – Hoteli Makarska 12:14 (5:7)

Obje ekipe čvrsto su krenule u utakmicu, a u prve dvije minute susreta pala su tri gola – jedan za Dardu, a dva za Hotele Makarska. S igračicom više i prilikom za Leonardu Tomas, dolazi do izjednačenja u četvrtoj minuti (2:2). Raspoložena kapetanica Makaranki Mia Đuvelek ne dopušta da lopta uđe u mrežu, ali posla svakako ima obrana. U sedmoj minuti Darda ima prvu prednost zahvaljujući Leonardi Vranješ, ali već u sljedećem napadu Mia Bandur donosi novo izjednačenje (3:3). Darda s igračicom manje ostvaruje seriju 2-0 za 5:3 u devetoj minuti susreta. Do 13. minute igračice iz Makarske upisuju dva nova gola za ponovno izjednačenje (5:5), a Mia Perić precizna je sa sedam metara za preokret i prednost 6:5. Zahvaljujući seriji 4-0, Hoteli Makarska odlaze na odmor sa 7:5. U drugom dijelu gotovo isti scenarij. Na polovici poluvremena novo izjednačenje, 10:10 nakon čega Nina Juričić dovodi ekipu iz Makarske u prednost (11:10). Do samog se kraja igra čvrsto na obje strane, ali Hoteli Makarska upisuju pobjedu 14:12.

Najraspoloženija kod pobjednica bila je Nina Juričić sa osam pogodaka, a iz redova Darde Leonarda Vranješ sa pet golova.
Statistika

Liburnija – Multinorm 26:17 (13:7)

U borbi za treće mjesto u skupini C Liburnija je upisala uvjerljivo slavlje nad Multinormom iz Cerne. Iako je u početku utakmice bilo dosta izjednačeno, Liburnija lagano pojačava tempo i preko Romine Lazarin odlazi na +3 (8:5). Multinorm je pokušavao smanjiti zaostatak, ali nije uspio te ja na odmor otišao s minus četiri (7:13). U nastavku utakmice Liburnija je nametnula svoj tempo i dobrim reakcijama u obrani tjerala Multinorm na greške. Kod Multinorma jedino je Josipa Josipović stizala do pogodaka i u posljednjih deset minuta utakmice Liburnija je ušla s +7, da bi tu prednost do kraja susreta povećala na +9 za konačnih 26:17.

Liburniju je do slavlja vodila Romina Lazarin s 11 pogodaka, a kod Multinorma se istaknula Josipa Josipović s osam zgoditaka.
Statistika

Podravka – Murvica 9:16 (4:8)

Utakmicu pogotkom otvara Vita Domijan u drugoj minuti za vodstvo Podravke. Posla su već na početku imale Marsela Nemec i Paula Tomičić na vratima, ali obje su sigurne i ne puštaju lopte u mrežu. U šestoj minuti Murvica dolazi do vodstva 1:3, a Ema Talan sigurna je za 1:4 u sljedećoj minuti. Podravka do novog pogotka dolazi u desetoj minuti (2:4). U nastavku prvog dijela Murvica igra s dubokom obranom, a i napadačice su sigurnije u svoj šut. Redaju nove pogotke, a uz glasnu podršku s tribina odlaze na odmor s 4:8. U drugo poluvrijeme Murvica ulazi sigurnija i pet minuta nakon početka poluvremena ima +5 (5:10). Nekoliko minuta kasnije, Patricia Firšt precizna je sa sedam metara i smanjuje zaostatak. Na polovici drugog dijela Murvica ima +6 (7:13), a Tomičić nema većih problema na vratima. Murvica upisuje pobjedu 9:16 nad ekipom iz Koprivnice.

Najefikasnija kod pobjednica bila je Dora Krešić, a iz redova Podravke po dva gola zabile su Lara Perić i Nika Strahija.
Statistika

Sesvete Agroproteinka – Sinj 24:17 (11:5)

Sinj i Sesvete su u Bujama odigrali posljednju utakmicu skupine C u borbi za prvo mjesto. Očekivala se veća borba od Sinja, ali Sesvete su od prve minute postavile tempo igre i držale vodstvo Nadu Sinju vratila je Maja Bilandžić koja je poravnala an 4:4, ali to je bilo kratkotrajno. Sesvete su do kraja 20. minute imale +6. Drugo poluvrijeme bilo je gotovo podjednako, no zahvaljujući velikoj prednosti iz prvog dijela utakmice, Sesvete su držale prednost. Maja Bilanžić i Karmen Paštar bile su jedine raspoložene kod Sinja, a kod Sesveta Ana Grlić i Mia Brkić. Na kraju su Sesvete pobjedile 24:27 i tako osigurale prvu poziciju.

Ana Grlić i Mia Brkić svaka s po šest pogodaka bile su najbolje kod Sesveta, dok se kod Sinja istaknula Maja Bilandžić koja je protivničku mrežu zatresla sedam puta.
Statistika

ŽRK Vranjic – ŽRK Tvin 22:18 (12:8)

Trebalo je samo nešto više od 30-ak sekundi da se upiše prvi gol na utakmici; Ana Culej zabija za Tvin. U drugoj minuti Mila Tonković izjednačava, a već u sljedećem napadu Culej vraća vodstvo. Obje su momčadi čvrsto startale i radile dosta problema u obrani, ali igračice Vranjica bile su odlučnije u realiziranju (brzih) akcija i na odmor odlaze s četiri gola prednosti (12:8). U drugom poluvremenu Vranjic dodatno pojačava tempo i održava prednost iz prvog poluvremena, bez obzira na to što ih Tvin drži u dubokoj obrani. Pet minuta prije kraja ostaju bez dvije igračice manje, ali i bježe na +4 (19:15). Tu prednost održavaju do samog kraja i Vranjic upisuje pobjedu 22:18.

Najefikasnija iz redova pobjednica bila je Mila Tonković s osam pogodaka, a iz redova Tvina Lukrecia Veršec s devet golova.
Statistika

 

Prethodni članakZamet nadonadio veliki zaostatak i osvojio bod protiv Umaga
Sljedeći članakPolufinalni parovi Kupa Hrvatske