Lokosice remizirale s Rocasa Gran Canarijom u prvoj polufinalnoj utakmici

61

Rukometašice Lokomotive Zagreb u prvoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerile s ekipom Rocasa Gran Canarije. U izuzetno teškom susretu pobjednika na kraju nije bilo pa će Lokosice prolaz u drugo finale Challenge Cupa tražiti sljedeći vikend u gostima.

Lokosice su utakmicu otvorile s 2:0 i iako je Rocasa Gran Canarija izjednačila, igračice Nenada Šoštarića držale su minimalnu prednost. Do preokreta se dolazi u desetoj minuti utakmice kada gostujuće igračice serijom 2-0 preotimaju vodstvo za 6:5.Lokomotiva je to lovila sve do 20, minute igre kada su zagrebačke djevojke uspjele izjednačiti na 10:10. No, u posljednjim trenucima prvog dijela Rocasa Gran Canarija povezuje dva laka gola i na odmor odlazi s +2.

I u prvih deset minuta nastavka Rocasa Gran Canarija održavao svoja dva gola vodstva iz prvog dijela, a Lokomotiva napokon na minus jedan stiže u 45. Minuti. Tako je bilo gotovo do samog kraja utakmice. U 54. Minuti Larissa Kalaus sa sedam metara zabija ua 23:24, a pri minimalnom zaostatku se ulazi i u posljednje dvije minute utakmice. Na kraju Lokomotiva ipak uspijeva izjednačiti na 26:26, a to je bio i rezultat nakon isteka vremena.

Lokomotivu je predvodila Marina Glavan sa sedam pogodaka, dok je šest zabila Stela Posavec. U redovima Rocasa Gran Canarije istaknula se Haridian Rodriguez sa šest zgoditaka.

Uzvrat je na rasporedu u nedjelju, 15. Travnja, u 13 sati.

Lokomotiva: Boras 3, Posavec P. 1, Kajfeš 2, Šenvald, Posavec S. 6, Kapetanović, Zagorščak, Kalaus L. 4, Kalaus D 1, Japundža, Čivljak 1, Čurić, Plahinek 1, Glavan 7, Prkačin, Pijević

Prethodni članakJuniori minimalno slavili nad Zametom
Sljedeći članakOkupljanje ženske kadetske reprezentacije