Završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe djevojčice – 2. dan

122

Završnica PH, djevojčice 2006. i ml. – 2. dan

Drugi dan u dvorani osnovne škole Marije i Line otvorile su RK Podravka i RK Olimpija. Koprivničanke nisu dopustile protivnicama da im u prvom dijelu zatresu mrežu, a one same u drugo su poluvrijeme ušle s četiri gola prednosti (4:0). U nastavku povećavaju prednost, a Olimpija uspijeva ostvariti seriju 2-0. Ipak, nije bilo dovoljno da ugroze pobjedu Podravke (9:4), koja je i u drugoj jutarnjoj utakmici upisala pobjedu protiv RK-a Rab rezultatom 6:12, nakon što su na poluvremenu imale gol prednosti (2:3). U sljedećem susretu ŽRK Trogir 58 do poluvremena je imao dva gola više od ŽRK-a Trnina (4:2), a iz utakmice izašle su kao pobjednice s jednim golom više nego igračice iz Križa (6:5). Prvo izjednačenje na poluvremenu u jutarnjim susretima dogodilo se u utakmici RK-a Sesvete Agroproteinka i ŽRK-a Split 2010 (5:5), ali pobjedu su na kraju odnijele igračice Sesveta s golom više od Splićanki (8:7). Malo su manjih problema imale s igračicama RK-a ŠR Karlovac u svojoj drugoj jutarnjoj utakmici, u kojoj su na poluvremenu imale četiri gola prednosti, a sa posljednjim zviždukom upisale novu pobjedu rezultatom 1:9. Igračice ŽRK-a Darda nisu imale većih problema protiv ŽRK-a Rudar, te su već na kraju prvog dijela imali popriličnu prednost (11:4) koju su kasnije pretvorili u pobjedu 16:6.

U Stelli Maris prvi su susret odigrale ŽRK Radnik i ŽRK-a Osijek, a prednost na poluvremenu (8:3) i pobjeda na kraju pripala je Križevčankama (15:7), koje su u drugom susretu izvukle egal protiv RK Omišlja i na kraju prvog dijela (5:5), kao i na kraju susreta (8:8). U sljedećem susretu snage su odmjerile RK Lokomotiva i ŽRK Umag. Umažanke tijekom susreta nisu uspjele zastresti mrežu protivnica koje su na poluvremenu imale osam golova više, a pobjedu proslavile rezultatom 13:0. ŽRK Sinj bio je bolji od ŽRK-a Ivankovo (10:3), a na poluvremenu imale su pet golova prednosti (6:1). Ipak, sreća im nije bila naklonjena u susretu protiv ŽRK-a Samobor. Nakon prvog dijela na odmor su otišle s dva gola zaostatka (5:3), a isti nisu uspjele nadoknaditi do kraja susreta. Samoborke su upisale pobjedu 9:6. ŽRK Bjelovar u prvom je poluvremenu protiv ŽRK-a Buje izgradio prednost od pet golova (5:1), a do kraja utakmice protivnicama su dopustile da im još samo jednom zatresu mrežu za pobjedu 9:2.

 

Popodnevne utakmice u dvorani osnovne škole Marije i Line pobjedom su otvorile igračice RK Lokomotive koje su bile bolje od ŽRK-a Osijek (19:5). Lokosice su već na poluvremenu imale prednost koje Osječanke nisu uspjele stići (10:3). U sljedećoj po redu snage su odmjerili RŠD Bjelovar i ŽRK Ivankovo. Bjelovarčanke su na odmor otišle s četiri gola više (8:4), a u drugom dijelu nisu dopustile protivnicama da im zatresu mrežu i time su osigurali pobjedu 13:4.  Bolje od Ivankova bile su i igračice ŽRK-a Samobor koje su u drugo poluvrijeme ušle s dva gola prednosti (1:3), a utakmicu završile sa šest (3:9). Igračice ŽRK-a Umag u drugo su poluvrijeme ušle s tri gola zaostatka za ŽRK-om Radnik (1:4), a u drugom dijelu obje su ekipe dale jednaki broj golova, što je Križevčankama donijelo i pobjedu (6:9). ŽRK Sinj nije imao većih problema pri ostvarivanju prednosti nad ŽRK-om Buje. Na odmor su otišle s osam golova više (1:9), a do kraja susreta dodale su još četiri za konačnu pobjedu (4:13). ŽRK Osijek u prvom dijelu susreta sa ŽRK-om Omišalj nije uspio upisati nijedan pogodak, a protivnice su s +3 ušle u drugo poluvrijeme. Do samog kraja dodale su četiri puta više golova za pobjedu nad Osječankama rezultatom 3:15.

U Stelli Maris prvi sraz pripao je ŽRK-u Trogir 58 i ŽRK Olimipiji Osijek. Trogiranke su bile bolje već na poluvremenu (6:2), a do kraja utakmice podizale su svoju prednost za konačnu pobjedu 10:5. Osječanke nisu imale ništa više sreće u drugoj popodnevnoj utakmici protiv ŽRK-a Rab. Igračice Raba na odmor su otišle s tri gola prednosti (4:7), a u drugom poluvremenu njihova je obrana bila neprobojna za Osječanke koje nisu uspjele nijednom zatresti mrežu (4:16). U susretu koji je slijedio ŽRK Darda nadigrala je ŽRK Split 2010 rezultatom 13:3. Splićanke su na poluvremenu zaostajale četiri gola (5:1), ali Darda u nastavku nije ostavila mnogo prostora za nove pogotke. Ipak, Splićanke su imale više sreće protiv RŠ-a Karlovac. S pet golova razlike (6:1) ušle su u drugo poluvrijeme, a s posljednjim zviždukom osigurale pobjedu 12:5. RK Podravka upisala je novu pobjedu u utakmici protiv ŽRK-a Trnina (6:11). Tijekom prvog poluvremena izgradile su prednost od tri gola (2:5) kojoj su dodavale nove golove za konačnu pobjedu. U susretu ŽRK-a Rudar i RK-a Sesvete bolje su bile igračice Sesveta, koje su na poluvremenu imale četiri gola prednosti (1:5). Do samog kraja zaključale su vrata Labinjankama, a same su dodale još pet pogodaka za pobjedu 1:10.

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete – 2. dan
Sljedeći članakPodravka slavljem nad Vranjicom potvrdila 24. naslov prvakinja