Završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe djevojčice – 3. dan

285

Završnica PH, djevojčice 2006. i ml. – 3. dan

U jutarnjim terminima u dvorani osnovne škole Marije i Line igrali su prvi susreti razigravanja. ŽRK Darda upisala je novu pobjedu nakon susreta sa ŽRK-om Rab. Igračice Darde na poluvremenu su imale tri gola prednosti (9:6), a s posljednjim zviždukom osigurale 16:8. U dalmatinskom derbiju između ŽRK-a Trogir 58 i ŽRK-a Split 2010 bolje su bile Trogiranke rezultatom 6:5, a u drugo su poluvrijeme ušle s dva gola više od Splićanki (4:2). Bolje od igračica ŽRK-a Olimpija Osijek bile su igračice RŠ-a Karlovac koje su u drugi dio susreta ušle s dva gola prednosti (5:3) da bi na kraju slavile rezultatom 9:5. ŽRK Trnina bila je uvjerljivo bolja od ŽRK-a Rudar. Labinjankama su dopsutile da im u svakom poluvremenu samo jednom zatresu mrežu. Na poluvremenu su na odmor otišle s četiri gola više (5:1), a do kraja susreta tu razliku podignule za pobjedu 15:2.

Zanimljivi susreti igrali su se paralelno i u dvorani Stella Maris. Jutarnje susrete otvorili su ŽRK Sinj i ŽRK Radnik. Sinjanke su i na poluvremenu (5:3) i na samom kraju imale dva gola više od Križevčanki, čime su upisle novu pobjedu (10:8). RŠD Bjelovar na poluvremenu je imao gol prednosti (1:2) nad ŽRK-om Omišalj, ali igračice Omišlja uspjele su u nastavku preokrenuti rezultat i slaviti pobjedu 7:5. U sljedećem susretu snage su odmjerile igračice ŽRK-a Buje i ŽRK-a Osijek. Osječanke su na odmor otišle s tri gola više (2:5), a s posljednjim su zviždukom osigurale pobjedu 6:11. U posljednjoj jutarnjoj utakmici susreli su se ŽRK Umag i ŽRK Ivankovo. Umažanke su u prvom dijelu izgradile prednost od četiri gola (5:1), a do samog kraja dodale još dva, što je bilo dovoljno za pobjedu 7:2.

Dvorana osnovne škole Marije i Line u popodnevnim je satima ugostila zanimljive i napete susrete. U prvom su snage odmjerile igračice RK Lokomotive i ŽRK-a Trogir 58. Nakon izjednačenja na poluvremenu (4:4), Lokosice su se odvojile u drugom dijelu i izgradile prednost za pobjedu 12:5. Više sreće Trogiranke su imale u susretu protiv ŽRK-a Omišalj. U prvom su dijelu izgradile prednost od četiri gola (6:2), a istu su zadržale do samog kraja, odnosno pobjede 9:6. Igračice RK Podravke bile su bolje od igračica ŽRK-a Omišalj nakon što su u prvom dijelu pobjegle na +4 (6:2). Do posljednjeg zvižduka bila su im dovoljna tri dodatna gola za pobjedu 9:6. U susretu ŽRK-a Umag i ŽRK-a Trnine Umažanke su na odmor otišle s golom prednosti (5:4), ali nisu je uspjele zadržavati do kraja susreta. Igračice iz križa preokrenule su rezultat i uzele pobjedu 6:8. Prvi sedmerci nakon regularnog dijela pali su u utakmici između RŠD-a Bjelovar i ŽRK-a Split 2010. Na kraju prvog poluvremena Bjelovarčanke su imale gol prednosti, a u drugom su dijelu Splićanke dale više golova za konačnih 5:5. Više sreće u izvođenju sedmeraca imale su Bjelovarčanke i izašle kao pobjednice rezultatom 8:7. Po četiri gola i u prvom (4:4) i u drugom poluvremenu (8:8) upisale su igračice ŽRK-a Ivankovo i ŽRK-a Rudar. Preciznije u izvođenju udarca sa sedam metara nakon regularnog dijela bile su igračice Ivankova za pobjedu 10:9.

U popodnevnim terminima u dvorani Stella Maris prve su se susrele igračice ŽRK-a Samobor i ŽRK-a Darda. Iz tijesnog prvog poluvremena Darda je izašla s golom prednosti (4:5), a do samog kraja dodale su dva gola koja su bila dovoljna za pobjedu 5:7. Ipak, igračice Samobora upisale su pobjedu u posljednjoj današnjoj utakmici protiv Sinja rezultatom 9:7 nakon što su na poluvremenu imale gol prednosti (5:4). U sljedećem susretu RK Sesvete Agroproteinka upisale su novu pobjedu nad ŽRK-om Sinj rezultatom 8:4. Sinjanke nisu uspjele nadokanditi dva gola zaostatka iz prvog poluvremena (4:2). Iako su igračice ŽRK-a Karlovac u prvom dijelu protiv ŽRK-a Osijek pokušavale nadoknaditi dva gola zaostatka (5:3), na kraju su uspjele preokrenuti rezultat i upisati pobjedu 6:9. Najzanimljiviji susret bio je između ŽRK-a Radnik i ŽRK-a Rab. Križevčanke su na poluvremenu imale gol prednosti (6:5), ali regularni dio završio je izjednačenjem (8:8). Nakon izvođenja sedmeraca, pobjedu odnose igračice Raba rezultatom 10:11. Nešto jednostavniji put do pobjede imale su igračice ŽRK-a Buje protiv ŽRK-a Olimpija Osijek. U prvom poluvremenu zaključale su vrata i na odmor otišle sa šest golova više, a do kraja dodale još šest za pobjedu 12:5.

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za mlađe kadete – 3. dan
Sljedeći članakNexe uvjerljiv kod Poreča, Zamet uzeo bodove Gorici