Zagreb i Nexe zaključili sezonu, Lavovima 27. pehar, Gromovima srebro

84

U posljednjem kolu Lige za prvaka susreli su se PPD Zagreb i Nexe. Vječni derbi hrvatskog rukometa zaključio je još jednu natjecateljsku sezonu, a po 27. put pehar je podigao PPD Zagreb. Srebro je i ovoga puta otišlo u ruke Našičana. 

Prije samog starta utakmice, PPD Zareb zahvalio se Domagoju Pavloviću, Dobrivoju Markoviću, Davidu Miklavčiću koji odlaze iz kluba te Josipu i Tončiju Valčiću i Igoru Voriju koji odlaze u zasluženu mirovinu nakon bogate igračke karijere.  U susret su obje momčadi podjednako ušle pa je nakon početnih 1:0 Marina Šipića, Zagreb ubrzo poravnao preko mlađeg brata Valčića te se u egalu igrali sve do desete minute. 

Tada su domaći rukometaši stvorili seriju 3-0 i postavili 8:5. Pokušao je Nexe čvrstom 6-0 obranim slomiti protivnike, ali nije išlo. Za to vrijeme je plus narastao na +4. U takvom nekakvom tonu igralo se sve do odlaska na poluvrijeme kada je na semaforu stajalo 18:15. 

U prvih deset minuta nastavka igralo se gol za gol, a onda Zagrebaši iskorištavaju greške Nexeova napada koji pokušavaju sa sedam na šest slomiti zaostatak. Našičani nisu sigurni i Lavovi brzinski postižu šest pogodaka zaključno s Damirom Bičanićem za 26:20. Gosti su bili bez pogotka punih pet minuta, a post od pogodaka prekida Saša Barišić-Jaman. Od toga se Nexe nije oporavio i do kraja utakmice davao sve od sebe da se razlika ne poveća. Na kraju je bilo 34:27 za proslavu 27. naslova prvaka.

Zaltko Horvat s osam pogodaka i Damir Bičanić sa sedam bili su najefikasniji kod Zageba, dok je u redovima Nexea najbolji bio Saša Barišić-Jaman s osam golova.

Liga za prvaka, 10. kolo:

RK PPD Zagreb – RK Nexe 34:27 (18:15)

Prethodni članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake B – 2. dan
Sljedeći članakZavršnica Prvenstva Hrvatske za dječake B – 3. dan