Hrvatska Mediteranske igre otvorila pobjedom nad Italijom

29

Hrvatska muška seniorska reprezentacija otvorila je nastup na 18. Mediteranskim igrama u Tarragoni pobjedom nad reprezentacijom Italije. U prvom susretu skupine B izabranici Line Červara bez većih su problema nadjačali Italiju i upisali prve bodove u skupini B.

U početku se Italija dobro držala, ali kako je utakmica odmicala hrvatski su rukometaši stvarali rezultatsku prednost. Uspjeli su se brzo odvojiti na +3 (10:7), ali tu nisu stali. Do kraja poluvremena uspjeli su još povećati svoju prednost i završiti s rezultatskim plusom od pet pogodaka. Posebno se istaknuo mladi Halil Jaganjac koji je Talijanima stvarao najviše problema.

U nastavak su rukometaši Hrvatske dobro krenuli i dovećali brzo svoju prednost na sedam razlike (20:13). Sjajno je branio Matej Ašanin koji je zaustavio čak 12 udaraca Talijana. Međutim, talijanski rukometaši uspjeli su nakon 15 minuta igre u nastavku prepoloviti svoj zaostatak na tri pogotka. Ipak, u posljednjih nekoliko minuta izabranici Line Červara vraćaju se na +6, ali utakmicu s dva uzastopna pogotka završavaju Talijani i smanjuju na konačnih 30:26.

Najbolji strijelac u redovima Hrvatske bio je Halil Jaganjac s osam postignutih pogodaka. Pet je dodao Jakov Vranković, dok je Matej Ašanin skupio 12 obrana. Talijane su s po pet pogodaka predvodili Dean Turković i Davide Bulzamini.