Pobjedom protiv Alžira Hrvatska potvrdila prvo mjesto u skupini B i četvrtfinale

132

Hrvatska reprezentacija zaključila je nastup u skupini B na Mediteranskim igrama sa stopostotnim učinkom. Nakon slavlja nad Italijom, izabranici Line Červara uspjeli su svladati Alžir 37:26. Tom pobjedom je Hrvatska osvojila prvo mjesto u skupini B te sada u četvrtfinalu Mediteranskih igara čeka drugoplasiranog iz skupine A u kojoj se nalaze Slovenija, Tunis i Crna Gora. Trenutno Slovenija ima dva boda, jednako kao i Tunis, dok se Crna Gora nalazi na začelju skupine bez bodova. Iz te skupine preostaje još sutrašnji dvoboj Tunisa i Crne Gore kada će se znati točan rasplet. Za sada vrlo vjerojatan protivnik je Slovenija, a utakmica četvrtfinala je na rasporedu 27. lipnja u 12:30 sati.

Hrvatska je krenulo vrlo odlučno u susret i zabila dva brza gola, a dobra obrana zaustavljala je Alžirce. Protivnici su do prvog zgoditka stigli tek u petoj minuti utakmice, no ni nakon toga nije uslijedilo lakše probijanje do hrvatske mreže. Hrvatska je serijom 4-0 do desete minute postavila 6:1. Izgledalo je dobro, no tada se dogodila crna rupa hrvatskog napada, a koncentracija je popustila i u obrani. Alžir je uzvratio sa svoja četiri uzastopna pogotka i stigao na samo pogodak zaostatka (5:6). Pozvao je tu Lino Červar minute odmora da se nanovo poslože hrvatski redovi i nakon toga je krenulo novo odvajanje Hrvatske, iako ne toliko veliko kao na početku susreta. Kretalo se od +2 do +3, a u posljednjih deset minuta prvog dijela utakmice ušlo se pri rezultatu 10:7. Iznimno raspoložen bio je na krilu David Mandić koji je do isteka 30 minute zabio šest pogodaka, a s tri na drugoj strani bio je uspješan Josip Božić Pavletić. Tako je Hrvatska i na odmor otišla u plusu, s četiri gola viška na svom kontu.

Same uvodne minute nastavka bile su nešto sporije i trebalo je određeno vrijeme da se Hrvatska uigra do kraja. Dogodilo se to nakon sedam minuta igre kada su se zaredali pogotci i zaključno s golom Ante Kaleba Hrvatska je u 40. minuti imala 23:16. Alžir više nije imao snage pratiti protivnike i to se vidjelo u svakom njihovom potezu. Vodstvo Hrvatske sve se više povećavalo kako se bližio kraj utakmice. Tako je prvu dvoznamenkastu prednost Hrvatska upisala u 52. minuti (31:21), a istu nije ispuštala sve do posljednjeg sučeva zvižduka kada je na semaforu stajalo 37:26.

Kod Hrvatske najefikasniji bio je David Mandić sa sedam pogodaka, njih četiri zbio je Leon Šušnja, dok sun a vratima Matej Ašanin i Mate Šunjić upisali svaki po šest obrana. Kod Alžira istaknuo se Messaoud  Berkous sa šest zgoditaka.

Prethodni članakJuniori još jednom dominantni protiv Saudijske Arabije
Sljedeći članakHrvatska na Svjetskom prvenstvu u skupini B sa Španjolskom, Makedonijom, Islandom, Bahreinom i Japanom