Hrvatska bolja od Slovenije za polufinale Mediteranskih igara

98

Hrvatska muška seniorska reprezentacija izborila je polufinale Mediteranskih igara u Tarragoni. U četvrtfinalnom susretu tijesno su slavili protiv Slovenije sa 17:16 (9:8) i plasirali se u polufinale.

Utakmica je bila veoma izjednačena. Slovenci su otvorili pogotkom raspoloženog Gala Marguča. Hrvatska je tako stalno morala loviti pogodak zaostatka i to su uspješno radili do 22. minute. Tada su Marguč i Matic Grošelj zabili dva puta za redom i prvi put Sloveniju doveli na +2 (6:4). No, četiri minute kasnije Halil Jaganjac donosi Hrvatskoj izjednačenje,  a Josip Božić Pavletić svojim trećim pogotkom izabranicima Line Červara donosi prvo vodstvo.  Tu minimalnu prednost zadržali su do kraja poluvremena i u svlačionicu odnijeli 9:8.

Nakon šest minuta igre u nastavku Bruno Butorac zabija za 11:9 i prvo vodstvo Hrvatske u dva pogotka u ovom susretu. Tu su prednost sačuvali do 40. minute kada je Tilen Kodrin vratio susret na početak zabivši za 12:12. Međutim, u 44. minuti Ivan Sršen sjajno zabija a novih +2 Hrvatske (14:12). Slovenija je do kraja prijetila, ali hrvatski su rukometaši uspješno sačuvali prednost i izborili polufinale.

Najraspoloženiji su bili Božić Pavletić i Marin Šipić svaki s po tri pogotka, dok je Slovence predvodio Marguč s pet. Raspoloženi su bili i vratari s obje strane pa je tako Mate Šunjić skupio 12, a Urh Kastelic 14 obrana.

Polufinale je na rasporedu u petak, 29. lipnja s početkom u 12:30. Protivnik Červarovim izabranicima će biti bolji iz susreta Španjolske i Srbije.

 

Prethodni članakZavršne pripreme juniorki za Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj
Sljedeći članakPripreme muške juniorske reprezentacije u Ivanić-Gradu