Juniorima dvije pobjede protiv Mađarske na kraju druge faze priprema za Europsko prvenstvo

22

Za kraj druge faze priprema za Europsko prvenstvo u Sloveniji, hrvatski juniori odigrali su dvije utakmice protiv reprezentacije Mađarske i u obje upisali uvjerljive pobjede.

Hrvatska je ekspresno otvorila susret i serijom 5-0 nadigrala Mađarsku u samom startu. Mađari su do prvog gola stigli tek u petoj minuti i nakon toga su se nakratko probudili. Uspjeli su do 15. minuti stići na samo minus dva (6:8), ali uz dobru obrani i raspoloženog Tina Lučina Hrvatska se nanovo odvojila i do odlaska na odmor stvorila +5. U drugom poluvremenu nije bilo pitanja tko je favorit i Hrvatska je dobro izgledala na terenu. Po posljednjem sučevu zvižduku bilo je 36:29. Najefikasniji bili su Filip Vistorop i Vito Bahtijarević koji su zabili svaki po sedam pogodaka. Ivan Vekić u prvom poluvremenu zaustavio je sedam lopti, a Mateo Radočaj upisao je tri obrane.

I druga pobjeda otišla je u ruke Hrvatske nakon što su hrvatski juniori slavili nad Mađarskom 32:28. Za razliku od prve, u drugoj utakmici krenulo je nešto izjednačenije i tek je u desetoj minuti Hrvatska stvorila seriju 4-0 i postavila 7:3. Ta se prednost držala do 25. minute kada je Mađarska ubrzala i uspjela smanjiti minus na 16:18. U nastavku su Mađari izjednačili (18:18) i držali priključak desetak minuta. Tada je ponovno na vidjelo izašla hrvatska obrana i napad je to iskoristio za +3. U tom tonu se igralo sve do kraja kada je nakon isteka vremena Hrvatska upisala slavlje 32:28. Leon Strbad bio je najbolji sa sedam golova, a po pet su dodali Adrian Miličević i Filip Vistorop. Ivan Panjan upisao je devet obrana, a Ivan Ereš osam.