Pobjedom nad Egiptom juniorke upisale nove bodove na Svjetskom prvenstvu

61
Photo: www.hungaryhandball2018.com

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija nastavila je s pobjedama na Svjetskom prvenstvu u mađarskom Debrecenu. U utakmici 3. kola skupine D bez većih su problema pobijedile Egipat i tako na svoj konto upisale nova dva boda. Iako su na poluvremenu imale gol zaostatka za Egiptom (11:12), sjajnom igrom u drugom dijelu upisale su uvjerljivu pobjedu 30:19.

Prva se na listu strijelaca upisala Egipćanka Leila Sherif, a Katarina Mrazović uzvratila je za prvo izjednačenje. U nastavku, naše reprezentativke tražile su prilike, ali nisu ih uspjele realizirati, što je Egiptu pomoglo da se odvoji na +3 (3:6), a izbornika Ivana Jerkovića prisililo da pozove time-out. U novom je napadu Ena Car smanjila zaostatak, ali je Hrvatska i ostala s igračicom manje. Duboka obrana Egipta tijekom cijelog poluvremena i raspoložena golmanica stvarale su probleme našim napadačicama u novim pokušajima da zatresu protivničku mrežu, a realizirane akcije Yasmine Waheed, Shaimae Wazery i Leile Wael odveli su Egipćanke na pet golova razlike (5:10). Iako je za 6:10 bila precizna sa sedam metara, Lucija Zeba nije realizirala drugi sedmerac. U nastavku su Mrazović, Lea Franušić i Ivona Mrđen sjajno iskoristile prilike nepažnje igračice Egipta i ostvarile seriju 3-0 za 9:11. Pet minuta prije kraja i s igračicom više Hrvatska se približila na gol zaostatka (11:12) zahvaljujući Katji Mikolić i Ani Zelić. Do posljednjeg zvižduka prvog dijela obje reprezentacije imale su nove prilike za realizaciju akcija, ali rezultat se nije promijenio (11:12).

Reprezentacija Hrvatske je furiozno serijom 10-0 krenula u nastavak utakmice, a Egipćanke nisu imale odgovor na nove napade. Ivona Mrđen otvorila je drugo poluvrijeme pogotkom za novo izjednačenje (12:12) i odmah iz nove prilike podignula za vodstvo Hrvatske (13:12). U nastavku naše reprezentativke čvrstom igrom ne dopuštaju Egiptu da stvori sigurnu priliku za pogodak, a Lucija Zeba dodaje nove golove za +3. Zahvaljujući čvrstoj obrani, Lucija Bešen nije imala previše posla, a njezine su suigračice na drugom kraju terena spremale nove lopte u mrežu Egipta (17:12). Sve do 43. minute Egipat nije uspio zatresti našu mrežu, a novi pogodak za protivnice postigla je Shaimaa Wazery (20:13). Do samog kraja igračice Hrvatske kontrolirale su utakmicu i zahvaljujući sjajnoj i čvrstoj igri u drugom dijelu osigurale novu pobjedu (30:19) na Svjetskom prvenstvu. Najraspoloženija iz redova pobjednica bila je Lucija Zeba sa sedam pogodaka, a iz redova Egipta Yasmine Waheed je upisala šest. Dobar dan ponovo su imale vratarke Hrvatske. Lucija Bešen obranila je 13, a Magdalena Ećimović četiri lopte.

Sljedeći susret na rasporedu je sutra, 6. lipnja u 20 sati kada će snage odmjeriti sa reprezentacijom Švedske.

Prethodni članakJuniorke pobjedom nad Njemačkom ostvarile prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu
Sljedeći članakOdržana 15. sjednica Upravnog odbora HRS-a