Hrvatska porazom od Francuske izgubila šansu za polufinale

51
Foto: Jurij Kodrun/M20 EHF EURO 2018

Hrvatska muška juniorska reprezentacija nije uspjela iznenaditi aktualne svjetske i europske prvaka Francuze te je tako izgubila šansu plasirati se u polufinale. U prvoj utakmici glavne faze natjecanja Francuska je pobijedila s 37:28 (18:14) i otvorila si mogućnost plasmana među četiri najbolje reprezentacije. Francuzi su kroz cijelu utakmicu imali vodstvo, a iako su izabranici Vladimira Vujovića prijetili nisu ih uspjeli ozbiljnije ugroziti.

Francuska je od početka stavila Hrvatsku u poziciju da mora loviti rezultatski deficit. Hendikep je za Vujovićevu momčad bilo i neigranje Josipa Šarca koji je na zagrijavanju osjetio bol u koljenu. Zaostatak Hrvatske je od minus dva narastao na minus četiri (5:9) i tu je izbornik Vujović pozvao minutu odmora. Upisao je nakon toga Ivan Ereš tri važne obrane koje su vratile hrvatsku izabranu vrstu u priključak i dale novi nalet u napadu. Na terenu je izgledalo mnogo bolje nego protiv Španjolske prije samo dva dana, ali i dalje su greške bile te koje nisu dopuštale Hrvatima da ulove Francuze. Protivnici su stalno bježali na dva, tri gola, a da Hrvatska ponovno ne zaostane i da bude u prihvatljivom minusu  pobrinuo se Vito Bahtijarević koji je unio potrebnu svježinu i brzinu za dolazak od 8:13 na 10:13. Iako se Hrvatska i zaostajala samo dva gola, novi trenutak dekoncentracije Francuzi su dobro kaznili i do isteka prvog poluvremena otišli na četiri zgoditka prednosti.

S tri uzastopna pogotka Josipa Repušića, Leona Strbada i Halila Jaganjca Hrvatska je smanjila zaostatak na tri pogotka, a imala je šansu stići i na dva. Međutim, svoje prilike opet nisu iskoristili pa su se Francuzi ponovo vratili na +5. Uspjeli su ponovo hrvatski juniori smanjiti zaostatak, ali Elohim Prandi je bio nezdrživ s pozicije lijevog vanjskog. Nakon toga se igra Hrvatske gotovo u potpunosti raspala. Uslijedila je serija izgubljenih lopti u napadu što je Francuska kaznila lakim golovima i u 51. minuti otišla na ogromnih +9 (23:32). Sjajno je branio Valentin Kieffer koji je lakoćom zaustavljao zicere. Na kraju je Francuska slavila s uvljerljivih 37:28.

Najbolji strijelci Hrvatske bili su Ivan Martinović s osam i Halil Jaganjac sa sedam postignutih pogodaka. Kyllian Villeminot zabio je sedam, a Gael Tribillon i Noah Gaudin su dodali po šest pogodaka za Francusku.

Vito Bahtijarević istaknuo je kao je njegova momčad imala previše tehničkih grešaka: “Želim čestitati svojim dečkima na borbenosti i želji jer smo to pokazali kroz svih 60 minuta. Nažalost, imali smo previše tehničkih grešaka i loše reakcije u obrani i napadu su nas dovele do ovakvog rezultata. Sad moramo dići glave jer već sutra imamo novu utakmicu. probat ćemo to dobit da bar malo zakompliciramo stvari u skupini, a potom nam slijedi borba za plasman.” 

Idući susret glavne faze natjecanja hrvatski juniori igraju sutra od 15 sati protiv Portugala.

Prethodni članakUlaznice za M18 EHF EURO 2018 Hrvatska u prodaji
Sljedeći članakJuniori pobjedom nad Portugalom završili drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu