Četiri premijerligaša u europskim klupskim natjecanjima u sezoni 2018./2019.

153

Pripreme i turniri bliže se kraju, a nova rukometna sezona već kuća na vrata. No, ne počinje samo natjecanje u SEHA Ligi već će naši klubovi početkom rujna započeti i svoje europske avanture.

Ove godine Hrvatsku će u muškoj konkurenciji u dva različita natjecanja predstavljati četiri kluba. U Ligi prvaka natjecat će se rukometaši PPD Zagreba, u prvom pretkolu EHF kupa GRK Varaždin 1930Dubrava, dok se EHF kupu u trećem pretkolu priključuje Nexe kao jedan od 16 nositelja.

Prvi će svoju europsku sezonu otvoriti rukometaši Dubrave i GRK Varaždina 1930 u prvom pretkolu EHF kupa. Dubrava će prvi susret igrati 1. rujna do 19 sati na domaćem terenu protiv islandskog Hafnarfjordura. Uzvrat je tjedan dana kasnije u 19 sati po lokalnom vremenu. Dan kasnije, 2. rujna, u akciju kreće i GRK Varaždin 1930 koji će također na domaćem terenu od 19 sati igrati protiv Steaue iz Bukurešta, inače novog člana SEHA-Gazprom lige. Uzvrat je također tjedan dana kasnije, 9. rujna, od 17 sati po lokalnom vremenu.

Nexe se priključuje ovom natjecanju tek u trećem pretkolu kao jedan od 16 nositelja. Svog protivnika će saznati ždrijebom nakon što se kompletiraju prva dva pretkola. Ždrijeb je na rasporedu 16. listopada, susreti trećeg pretkola EHF kupa predviđeni su za 17./18. studenog.

Zagreb svoju novu sezonu u Ligi prvaka počinje 16. rujna u 20 sati protiv MOL-Pick Szegeda na uvjetno rečeno domaćem terenu. Zagrebački Lavovi će zbog zauzetosti Arene Zagreb Szeged ugostiti u osječkoj dvorani Gradski vrt. Osim protiv mađarskog prvaka, Zagreb će u skupini B igrati protiv Paris-Saint Germaina, Flensburga, Skjerna Motor Zaporožja, Celja i Nantesa. Prvu utakmicu u Areni Zagreb igrat će 29. rujna u 20 sati protiv moćnog PSG-a.

Prethodni članakPPD Zagreb i Nexe kreću u novu sezonu SEHA-Gazprom lige
Sljedeći članakHrvatska u novoj sezoni s dvostruko više predstavnica na europskoj sceni