Hrvatska u novoj sezoni s dvostruko više predstavnica na europskoj sceni

113

Za razliku od prijašnjih godina kada su Hrvatsku u europskim natjecanjima predstavljala samo dva kluba, u novoj sezoni taj se broj udvostručio. Na europskoj sceni nastupit će čak četiri hrvatska kluba u ženskoj konkurenciji kroz sve rangove natjecanja.

U kvalifikacijama za Ligu prvakinja natjecat će se rukometašice Podravke Vegete, a u prvom pretkolu EHF kupa Lokomotiva. U Challenge Cupu će se od trećeg kola natjecati Koka i Bjelovar.

Podravka Vegeta će kao i prošle godine plasman u grupnu fazu Lige prvakinja tražiti kroz kvalifikacije. Kokice su domaćin kvalifikacijskom turniru, a za prvo mjesto u skupini borit će se protiv turske Muratpase Beledeysi, srpske Jagodine te rumunjske Craiove.  Kvalifikacijski turnir igra se po principu polufinala i finala, pa će tako Podravka u polufinalu 8. rujna igrati protiv Muratpase u 19:30. Dan kasnije finale će se igrati u 18:30, a susret za treće mjesto u 16 sati. Prvo mjesto vodi u Ligu prvakinja, dok preostala mjesta vode u EHF Kup.

Nakon što su u prethodne dvije godine osvojile Challenge Kup i igrale polufinale, rukometašice Lokomotive u novoj sezoni odlučile su se za viši rang europskog natjecanja. U sezoni 2018./2019. igrat će u EHF kupu. Ždrijeb ih nije pomazio pa će već u prvom pretkolu igrati protiv švedskog H65 Hööra s kojim su se prije dvije godine susrele u finalu Challenge Cupa.  Prvi susret na rasporedu je 8. rujna s početkom u 16 sati po lokalnom vremenu. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu, 15. rujna od 18 sati.

U Challenge Cupu ove godine Hrvatska će imati dva predstavnika. To su varaždinska Koka i Bjelovar. Varaždinkama je ovo drugi nastup u Challenge Cupu budući da su prvi zabilježile u sezoni 2001./2002. S druge strane, Bjelovarčankama je ovo prvi iskorak na europsku scenu. Ovo natjecanje počinje najkasnije pa će tako ova dva kluba svoje prve susrete igrati tek u studenom, točnije 10./11. studenog. Koka će na gostovanje na Cipar gdje će igrati protiv Latsia Nicosije, dok će Bjelovar na svom terenu dočekati švedski Kristianstad. Uzvrati su tjedan dana kasnije.

Prethodni članakČetiri premijerligaša u europskim klupskim natjecanjima u sezoni 2018./2019.
Sljedeći članakNexe iznenadio Zagreb i upisao prvu povijesnu pobjedu nad hrvatskim prvakom