Varaždin se porazom od Steaue oprostio od EHF kupa

115

Varaždinski Dabrovi stigli su u Bukurešt na uzvratni susret prvog pretkola EHF kupa. Nakon minimalnog poraza kod kuće (25:26), Varaždin je u Rumunjskoj tražio prolaz dalje u europskom natjecanju. Hrvatski predstavnik dobro je igrao i cijelo vrijeme se držao u priključku, ali nedostajalo je dodatne snage u nastavku pa ke tako na kraju slavila Steaua 29:25.

Krenulo je vrlo izjednačeno u Bukureštu, a u prvih deset minuta Varaždinci su imali i minimalnu prednost u susretu nakon gola Jakova Vrdoljaka (4:5). Bile su čvrste obrane s obje strane pa je i tako broj golova bio mali. Tako se igralo sve do 20. minute prvog dijela susreta kada je Steaua nakon minute dogovora preotela vodstvo i povela +2 nakon što siguran biva Javier Humet Gaminde. Taj je zaostatak Varaždin lovio sve do kraja poluvremena, ali nije uspio izjednačiti rezultat te je na odmor otišao s minus tri (11:14).

U nastavku utakmice nastavio se lov Varaždina na Rumunjsku momčad. Kroz cijelo drugo poluvrijeme Dabrovi su bili u zaostatku od tri do četiri gola. Na dva gola minusa (22:24) stigli su tek u 50. minuti susreta zgoditkom Mateja Tačija. Varaždin je davao sve od sebe na terenu da sustigne i vrati utakmicu u egal, a tako i nade za prolazak u EHF kupu, ali ni ovoga puta nije bilo sreće. S druge strane Steaua je ponovno postigla dva laka gola i dvije minute prije kraja imala 28:24. Promjena nije bilo sve do samog kraja kada je zvuk posljednjeg sučeva zvižduka označio slavlje Rumunja 29:25.

Najefikasniji kod Varaždina bio je stopostotni Jakov Vrdoljak sa sedam pogodaka, a dva manje dodao je Bruno Levak. Kod Steaue istaknuo se Ionut Stefan Georgescu s 11 golova, a Stefan Vujić dodao je tri gola.

EHF kup, prvo pretkolo, druga utakmica:
Steaua Bucuresti – Varaždin 1930 29:25 (14:11)