Horvat: “Moramo biti koncentirani i ne bi trebalo biti problema protiv Belgije”

49

Hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju u nedjelju očekuje susret drugog kola skupine 2 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. Nakon što su pred ispunjenim Gradskim vrtom u Osijeku pobijedili Švicarsku, nova dva boda traže na gostovanju u Leuvenu protiv Belgije.  

“Nakon utakmice sa Švicarskom predstoji nam zadnji izazov u ovoj godini, a to je druga utakmica kvalifikacija s Belgijom. Analizirali smo ih nakon utakmice sa Srbijom. Očekuje nas protivnik pun entuzijazma i osokoljen bodom iz Srbije. Želim da i ovaj zadnji zadat uspješno riješimo i da pobijedimo ovdje. Znamo da neće biti lako, neovisno o tome što smo mi favoriti. Treba svoju ulogu favorita obraniti na igralištu i to je nama zadatak sutra,”rekao je izbornik Lino Červar.

Dokapetan Zlatko Horvat poziva na oprez, ali vjeruje u dobru utakmicu svoje momčadi: “Morat ćemo biti dosta oprezni. Pokazali su u Srbiji da su neugodna momčad. Moramo samo biti koncentrirani i ne bi trebalo biti problema. Danas ćemo odraditi još dodatnu pripremu za tu utakmicu kao da se radi o bilo kojem protivniku. Moramo se pripremiti, ući koncentrirano u utakmicu i neće biti nikakvih problema.”

Utakmicu drugog kola kvalifikacijske skupine 2 Hrvatska će igrati protiv Belgije u Leuvenu 28. listopada s početkom u 15:45 uz izravan prijenos na RTL televiziji. U svom prvom susretu u kvalifikacijama Belgija je u Zrenjaninu remizirala sa Srbijom 27:27 (15:14).

Prethodni članakMlađi kadeti bolji i od Islanda na Turniru 4 nacije
Sljedeći članakMlađi kadeti ipak bez pobjede protiv Francuske