Podravka pred domaćom publikom poražena od Thüringera

100
Foto: Podravka Vegeta/Facebook

Podravka Vegeta nije uspjela osvojiti barem bod protiv njemačkog Thüringera kako bi osigurala plasman u drugi krug natjecanja u Ligi prvakinja. Iako su dobro krenule u utakmicu, nisu uspjele nastaviti u visokom ritmu te je Thüringer brzo izjednačio i preuzeo kontrolu nad utakmicom. Bez obzira na poraz Podravka još uvijek ima šansu za prolazak. U igri ih drži pobjeda ili bod protiv Györa te poraz Thüringera od Krima u posljednjem kolu.

Kao “brzi vlak” krenule su Kokice u utakmicu protiv Thüringera i brzo povele s 3:0. Međutim, brzo su gošće konsolidirale svoje redove i preko Emily Bölk stigle do izjednačenja. Podravka je posljednje vodstvo imala u 13. minuti kada je za 6:5 pogodila Natalia Čigirinova, ali onda su Njemice preuzele kontrolu nad susretom. Obrana Podravke nije imala potrebnu gustoću pa je dosta lopti prošlo i na crtu gdje je precizna bila Jozefine Huber. Pet i pol minuta prije kraja poluvremena Thüringer je preko Bölk stigao do svog najvećeg vodstva od četiri pogotka (12:8). Čigirinova i Ana Debelić uspjele su smanjiti na minus dva, ali do kraja utakmice rukometašice Zlatka Saračevića ne uspijevaju postići pogodak. Thüringer je to kaznio, završio poluvrijeme s dva uzastopna pogotka i četiri gola u plusu.

Za razliku od prvog, rukometašice Podravke Vegete loše su otvorile drugo. Iveta Luzumova je golom iz sedmerva dovela u 36. minuti Thüringer u vodstvo od visokih sedam pogodaka (18:11). Zahvaljujući agresivnijoj obrani i seriji od tri uzastopne obrane Magdalene Ećimović Kokice su uspjele smanjiti svoj zaostatak (16:20). Više od toga nisu uspjele. U samoj završnici ponestalo je snage i gošće su se pet minuta prije kraja vratile na +7 i time definitivno potvrdile svoju pobjedu.

Natalia Čigirinova bila je najbolji strijelac Podravke s osam pogodaka. Slijedi ju Selena Milošević s pet postignutih pogodaka. Thüringer je do pobjede predvodila Luzumova sa svojih devet pogodaka.

U posljednjem kolu skupine C Podravka gostuje kod aktualnih prvakinja Europe, ekipe Györa. Susret je na rasporedu 17. studenog u 19:30.

EHF Liga prvakinja, skupina C, 5. kolo: 

Podravka Vegeta – Thüringer HC 23:31 (10:14)

Prethodni članakZagreb protiv Celja upisao drugu pobjedu u Ligi prvaka
Sljedeći članakOkupljanje ženske juniorske reprezentacije