Okupila se ženska seniorska reprezentacija

960

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas započinje pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 29. studenog do 16. prosinca održava u Francuskoj. Izbornik Nenad Šoštarić okupio je 18 reprezentativki koje će se do 21. studenog pripremati u Ivanić-Gradu i zatim krenuti na turnir “Štit Cheba” u Češkoj. Uz Hrvatsku na turniru sudjeluje i domaćin Češka koja također igra na Europskom prvenstvu, te Slovačka i Švicarska.

Po povratku iz Češke 25. studenog reprezentacija nastavlja s pripremama za EHF EURO sve do 30. studenog kada kreću na put prema francuskom gradu Montbeliardu. Hrvatska je smještena u skupinu C gdje će igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske.

Izbornik Nenad Šoštarić prokomentirao je plan priprema do samog odlaska na EURO: “Radit ćemo taktiku i bazirat ćemo se na formiranju ‘štimunga’ kao team-building. Odigrat ćemo tri dosta jake, korektne utakmice. Ne zaboravimo da je Češka vrlo visoko bila u zadnjim natjecanjima u Europi. Slovačka je tu negdje blizu Češke u tim rezultatima i Švicarska koja će sigurno proći u kvalifikacije i biti u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon toga nam slijedi još jedan mikro-ciklus treninga i odlazak u Montbeliard. Ja uvijek polazim od toga da moramo dati sve od sebe i to je jedina stvar koju možemo obećati i koju ćemo sigurno napraviti. Inzistirat ćemo na agresivnosti u obrani, da gdje god možemo zabijamo lake golove. Inzistirat ćemo da budemo jako borbeni te da se u napadu puno krećemo. Ja vjerujem u ove cure. Ovo su dobre igračice da se razumijemo. Ono što nama nedostaje u odnosu na druge je međunarodno natjecateljsko iskustvo. Ovo je dobra reprezentacija koja u nekakvoj projekciji, kroz dvije tri godine, mora biti tako gdje ih ja vidim, a to je među osam reprezentacija u Europi. Stvar je samo da moramo omogućiti najbolje uvjete, da trebamo organizirati B reprezentaciju i moramo igrati puno utakmica.”

U pripreme optimistično kreće Marina Glavan, povratnica u redove reprezentacije nakon ozljede koljena: “Kratko nam je vrijeme priprema, ali smatram da su sve cure spremne. Dolazimo većinom iz istih klubova i mislim da smo spremne. Što se tiče očekivanja ona su jako dobra. Mislim da imamo šanse da prođemo u drugi krug i to nam je osnovni cilj. Mislim da ćemo se kroz ove prijateljske utakmice uspjeti uigrati. Svaka utakmica je naravno priča za sebe, ali pokušat ćemo se maksimalno uigrati. Vjerujem da će nas trener sve izrotirati i pronaći najbolje rješenje kako bi se na Europskom prvenstvu mogle svima suprotstaviti i zato će nam ovaj turnir jako dobro poslužiti.”

“Sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Idemo u Češku na tri prijateljske utakmice što će nam dobro poslužiti da se uigramo. Dat ćemo sve od sebe da na prvenstvo izgledamo što bolje. Imamo tešku skupinu, ali trebamo vjerovati, dati sve od sebe pa kako bude”, rekla je Ana Debelić.

Raspored turnira “Štit Cheba”, 22.-24.11.2018:

22.11.2018., 19:00: Hrvatska – Slovačka
23.11.2018., 19:00: Češka – Hrvatska
24.11.2018., 13:00: Švicarska – Hrvatska 

Raspored EHF EURO 2018, skupina C – Montbeliard:

1.12.2018., 18:00: Španjolska – Hrvatska
3.12.2018., 18:00: Hrvatska – Mađarska
5.12.2018., 18:00: Nizozemska – Hrvatska

Prethodni članakZagreb bez pobjede na gostovanju kod Celja u Ligi prvaka
Sljedeći članakPodravka i Lokomotiva na vrhu 1. HRL za žene nakon deset odigranih kola