Hrvatska ženska seniorska reprezentacija s Francuskom, Islandom i Turskom u borbi za EHF EURO 2020

261

U Kopenhagenu je održan ždrijeb za kvalifikacijske skupine za Europsko prvenstvo 2020 za žene koje se održava od 04. do 20. prosinca u Danskoj i Norveškoj. Hrvatska je na ždrijebu bila u drugom potu i za suparnice dobila Francusku, Island i Tursku.

Ukupno je sedam kvalifikacijskih skupina i po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izboriti će nastup na Europskom prvenstvu, dok su se Danska i Norveška izravno kvalificirale kao domaćini. Hrvatska je do sada deset puta nastupila na europskim prvenstvima, a njezin najbolji plasman je peto mjesto na prvom Europskom prvenstvu 1994. u Njemačkoj. Francuska je s druge strane aktualni svjetski i europski prvak, a ima i srebro s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Island je pak do sada dva puta bio na finalnom turniru Europskog prvenstva, dok se Turska prvi puta našla u natjecanju.

Dva se kola kvalifikacija igraju u ovoj godini – prvo 25. ili 26. rujna, a drugo 28. ili 29. rujna. Hrvatska prvi susret igra kod kuće protiv Islanda, a zatim u drugom susretu gostuje u Turskoj.

Prethodni članakZagreb osvojio drugo, a Nexe četvrto mjesto u SEHA ligi
Sljedeći članakIzbornik Lino Červar objavio konačan popis igrača za kvalifikacijske susrete sa Srbijom