Sesvete i Zamet doživjeli poraze, Gorica slavila nad Rudarom

123

Sesvete i Zamet doživjeli su poraze u četvrtom kolu Lige za ostanak i sad se čak pet klubova zbilo u samo tri boda razlike.

Gorica je opravdala prednost domaćeg terena. Manje neizvjesnosti bilo je samo na početku susreta ali kada je posložila svoju igru, Rudar nije imao pravi odgovor. Nakon 20 minuta igre imali su domaćini +5 pogodaka te su s tom razlikom otišli na predah (19:14). Nekoliko puta u nastavku Rudar je uspio stići na -3 ali ne i dalje od toga jer kada bi postajalo gusto, Gorica bi dodala gas. Tako je u posljednjih deset minuta ušla s osam pogodaka viša i time slavila nad Rudarom 38:35 zbog čega se vratila u igru za sam vrh. Hrvoje Tojčić najbolji je bio kod Rudara s devet pogodaka, dok je u domaćim redovima briljantan Davor Ćavar imao 14 postignutih pogodaka.

Varaždin s druge strane nastavlja sa sjajnom igrom i za sada je bez poraza u Ligi za ostanak. Nakon dva remija i pobjede nad Rudarom, sada su slavili i nad Sesvetama 29:26 na gostujućem terenu. Domaćin nije ni jednog trenutka imao vodstvo, a prednost Varaždinaca na predahu iznosila je +3 (13:16). Najveća prednost koju je imala gostujuća momčad bila je iz 45. minuta kada je bilo osam pogodaka razlike (17:25). Do kraja su domaćini samo uspjeli spustiti tu razliku na podnošljivih -3. S 13 pogodaka sjajan je bio u redovima Varaždina Jurica Vidaček, dok je kod domaćina prvo ime David Kocen s pet postignutih pogodaka.

Zamet je doživio poraz u susretu s Rudan Labinom 21:25. U prvom dijelu susreta bio je to sudar čvrstih obrana s najmanje pogodaka, a na predah se otišlo s rezultatom 10:12. Samo dva puta u nastavku stigli su domaćini na pogodak zaostatka za Rudanom ali kada su Labinjani u 49. minuti pobjegli na pet pogodaka prednosti, Zamet se više nije uspio vratiti. Korado Juričić s 15 obrana bio je sjajan u redovima Rudan Labina, dok je sedam pogodaka zabio je Mario Ratkajec. Kod Zameta prvi strijelac je bio Veron Načinović također sa sedam postignutih pogodaka.

Prethodni članakZagrebaši uvjerljivi protiv Umaga, Nexe slavio nad Dubravom, a Poreč nad Spačvom
Sljedeći članakSlavlje Lokomotive i Podravka Vegete, Osijek pobijedio Split