Zamet u borbi za ostanak u vodećoj poziciji, dok će Rudar pokušati uhvatiti priključak

64
Velux EHF Champions League 2018/19, HC PPD Zagreb vs Skjern Handbold in Arena, Zagreb, Zagreb 10.02.2019. Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Četvrto kola Lige za ostanak donosi susret Sesveta i Varaždina, borbu Zameta za ostanak u vodećoj poziciji kao i Rudara ali za hvatanje priključka.

Sesvete su kao domaćin izgubile dva susreta za redom. U ovom kolu dolazi im probuđeni Varaždin koji je pak u gostima otkinuo po bod Gorici i Rudanu iz Labina. Kako su Varaždinci u prošlom kolu dobili Rudar tako su porasle njihove nade za mogu osigurati spas. U Jelkovec dolaze puni samopouzdanja i nade da mogu nastaviti uspješni niz. Davor Dominiković je pak donio bodove iz Labina u prošlome kolu i sve će učiniti da Sesvete zadrži na vodećoj poziciji.

Zamet protiv Rudana iz Labina ima najmanje dva motiva. Prvi je osvojiti bodove i zadržati se sa Sesvetama u mrtvoj utrci za naslov pobjednika u Ligi za ostanak, a drugi, osigurati dominaciju nad susjedom. Iz prvog dijela sezone svako pamti po jednu pobjedu na svom terenu. Zametova forma čini se stabilnijom ovoga trenutka ali Labinjani žele isprati gorčinu poraza u 1/4 finalu Kupa od Čakovca.

Gorica je već imala jedno malo posrtanje doma s Varaždinom. Na drugo nema pravo ukoliko želi zadržati bodovnu prednost u odnosu na momčadi koje su ispod nje, a jedan od tih sastava je i Rudar kojemu je to vjerojatno posljednji pokušaj da uhvati priključak i nadu u spas.

LIGA ZA OSTANAK – 4. KOLO:

06.04. 17:00 GORICA –  RUDAR
06.04 17:30 SESVETE – VARAŽDIN 1930
06.04. 18:00 ZAMET – RUDAN LABIN

Prethodni članakU 4. kolu Lige za prvaka Zagreb dočekuje Umag, a Nexe gostuje u Dubravi
Sljedeći članakOsječanke se bore za ostanak, Bjelovar i Umag dočekat će ekipe s dna ljestvice