Hrvatska s predstavnicima u obje konkurencije na YAC 17 EURO

309

S nestrpljenjem svake sezone iščekujemo nastup hrvatskih predstavnika u reprezentativnom dresu na europskoj i svjetskoj sceni. Ove godine na redu je europska smotra koju će ugostiti poljski gradić Stare Jablonki. YAC 17 EURO na rasporedu je od 27. do 30. lipnja, Hrvatska će imati predstavnike u obje konkurencije, a u nastavku pročitajte raspored ekipa po skupinama.  

U muškoj kategoriji, mladi hrvatski pjeskaši smješteni su u grupu D, a prvi protivnici ka što boljem plasmanu bit će im reprezentacije Rusije i Rumunjske. U skupini A igrat će Poljska, Ukrajina, Švicarska i Bugarska. Predstavnici Njemačke, Portugala, Nizozemske i Litve su u skupini B, dok će se u grupi C natjecati Španjolska, Mađarska, Francuska i Slovačka.

U ženskoj konkurenciji, Hrvatska je smještena u skupini A zajedno s Mađarskom, Poljskom i Slovačkom. Mizozemska, Ukrajina i Litva su u skupini B, Njemačka, Rusija, Francuska i Švicarska u grupi C, dok će pjeskašice Portugala, Španjolske i Rumunjske započeti natjecanje u grupi D.

Dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake skupine izborit će prolazak u glavnu fazu natjecanja, a zatim slijede polufinalni i finalni ogledi. Branitelj naslova u muškoj konkurenciji je reprezentacija Španjolske, dok su aktualne prvakinje pjeskašice Nizozemske. Vjerujemo u što bolji nastup pjeskaških nada Hrvatske i naravno, ostaje nam za vidjeti tko će se ove godine popeti na europski tron u Poljskoj.

Izvor: bhc.com.hr

Prethodni članakOkupila se hrvatska muška kadetska selekcija
Sljedeći članakHrvatska odigrala neriješeno sa Srbijom 25:25