Slavlje Poreča nad Umagom

87

Sedmo kolo Lige za prvaka donijelo je pobjede Zagreba i Nexea, dok je u istarskom derbiju Poreč slavio nad Umagom.

Rukometaši PPD Zagreba otvorili su sedmo kolo Lige za prvaka pobjedom nad Dubravom. Ipak, sve do 37. minute Dubrava je bila na samo pogodak zaostatka. No, onda Zagrebaši dva puta rade seriju 2:0, 3:0 i bježe u 42. minuti na +5 (26:21). Pet minuta kasnije Dubrava se uspjela spustiti na -3. Ipak, Zagrebaši su u posljednjih deset minuta odjurili do konačnih i uvjerljivih 39:30. Devet pogodaka upisao je David Mandić u redovima Zagreba, dok je Petar Medić kod gostiju bio najefikasniji sa šest.

Nexe nije dopustio Vinkovčanima ni jednog trenutka da pomisle na iznenađenje. Za samo sedam minuta već su imali 4:1 pa u 17. minuti 9:4. Na kraju prvoga dijela, rukometaši Hrvoja Horvata na predah su otišli s +10 (18:8). U istom ritmu nastavili su i u drugom dijelu iako je Horvat priliku dao svim svojim raspoloživim snagama. Vratari Nexea bili su solidni s ukupno 11 obrana. Prvo ime ipak je bio Can Çelebi s deset pogodaka, dok su kod Vinkovčana najbolji bili Dominik i Domagoj Smojver koji su imali po pet pogodaka.

Istarski derbi ponudio je veliku borbu, a na kraju su slavili rukometaši Poreča jer su imali malo više raspoloženih i preciznijih u svojim redovima. Dok je trajalo ispitivanje snaga u prvih deset minuta, nitko nije uspio stvoriti ozbiljniju prednost ali je onda gostujući sastav napravio seriju 6:2 te pobjegao na 10:6. Na predah je Poreč otišao s +5 (16:11). Umag je u tri navrata u drugom dijelu stigao na -3. Ipak, Poreč je bez većih problema kontrolirao rezultat i stigao do vrlo vrijedne pobjede koja mu omogućava borbu za treće mjesto s Dubravom. Tim Thoss s devet pogodaka daleko je najbolji kod gostiju, dok je Tomislav Severac kod domaćina sa šest pogodaka.

LIGA ZA PRVAKA – 7 KOLO:
PPD ZAGREB – DUBRAVA 39:30
NEXE – SPAČAVA VINKOVCI 33:25
UMAG – POREČ 24:30

Prethodni članakOsijek slavio nad Trešnjevkom, Umag poražen na gostujućem terenu od Murvice
Sljedeći članakRudar ispao iz Premijer lige