Podravka Vegeta u 26. finalu Kupa

268

Rukometašice Podravke plasirale su se u svoje 26-to finale hrvatskog rukometnog kupa. Ekipa iz Koprivnice nije imala većih poteškoća u poluzavršnici i slavila je protiv Koke 35:21 (19:11).

Inače Podravka i Koka igrale su polufinale i prošle godine u Kupu u Umagu i tada je ekipa iz Koprivnice slavila 30:23. Bilo je stoga zanimljivo vidjeti je li se nešto promijenilo u odnosu snaga.

Zlatko Saračević je počeo s malo promijenjenom postavom. Magdalena Ećimović je bila na vratima, na lijevom krilu Nikolina Zadravec, na desnom krilu Korina Karlovčan, na crti Ana Debelić, ta na vanjskim pozicijama Dejana Milosavljević , Nataalia Chigirinova i Alena Ikhneva.

Zlatko Canjuga je s druge strane u Poreč stigao samo s 12 rukometašica. Uz rezervnu vratarku na klupi je imao samo još četiri zamjene i to vrlo mlade. I odmah pokušao agresivnom obranom 5 plus 1, natjerati Podravku na greške i nervozu. Nakon početnog vodstva sastava iz Koprivnice 1:0, 2:1, Varaždinke uzvraćaju i prvi put vode s 3:2. Ines Domjan na crti zadavala je dosta problema obrani Podravke, pa su gošće u 11-oj minuti pobjegle na plus dva 4:6. Zlatko Saračević je ubrzo bio prisiljen pozvati minutu predaha.Bio je to vrlo dobar potez jer je Podravka u sljedeća četiri napada, zabila četiri pogotka, najprije stigla do izjednačenja, odnosno vodstva 8:6. Varaždinke su upale u crnu rupu, jako mnogo su griješile, počele su im ispadati lopte iz ruke, a Podravka je previše iskusna ekipa da to ne bi kaznila. Njihova prednost rasla je iz minute u minutu, do konačnih 19:11 na poluvremenu.

Nije Podravka ni za mrvicu spustila gas u nastavku. Već u 33-oj pobjegla je na 10 razlike. Bila je to idealna prilika da priliku dobiju i ostale rukometašice s klupe. Ušle su Ana Turk, Lea Franušić, Antonia Tucaković stala je na vrata. Mijenjao je naravno i Zlatko Canjuga. I uspio je pronaći ponešto rezervi na svojoj klupi tako da je Koka u 46-oj minuti spustila prednost višestrukih hrvatskih prvakinja na sedam pogodaka prednosti. Dobro je u tom razdoblju branila Lea Beličev. Nakon mminute predaha Zlatka Saračevića, i dolaska na vrata Jovane Risović, Podravka se opet brzo vratila u svoj ritam. I nastavila pogađati iz svih pozicija. Dosta pogodaka palo je iz kontre. Konačnih 35:21 realan je odnos onoga što smo vidjeli na terenu. Po šest pogodaka za Podravku postigle su Ana Debelić i Dejana Milosavljević, a kod Koke najefikasnija je bila Katarina Mrazović sa sedam pogodaka. Podravkašice su tako prema očekivanju stigle do finala i pokušat će u subotu doći do dvostruke krune.

Statistika utakmice dostupna OVDJE.

Prethodni članakZavršnica PH Dječaci 2002/2003 – LIVESTREAM
Sljedeći članakPodravka Vegeta vs Koka: izjave nakon polufinalne utakmice