Juniori dobili tešku skupinu na Svjetskom prvenstvu

945
Izvor: RFEBalonmano /Twitter

Španjolska je ove godine organizator Svjetskog muškog junioskog prvenstva. Gradovi Vigo i Pontevedra bit će domaćini natjecanja koje se održava od 16. do 28. srpnja. Na današnjem ždrijebu Hrvatska je svrstana u skupinu C zajedno s Portugalom, Mađarskom, Brazilom, Bahreinom i Kosovom.

Na Svjetskom prvenstvu nastupaju 24 reprezentacije koje su prije ždrijeba bile razvrstane u šest potova. Hrvatska se tako našla u potu 2 zajedno sa Španjolskom, Egiptom i Islandom. Ždrijebom je rukovodio Per Bertelsen, predsjednik Danskog rukometnog saveza i Voditelj natjecanja IHF-a. Prvo su izvučene najslabije reprezentacije. Kosovo koje prvi put nastupa na prvenstvu smješteno je u skupinu C kako ne bi došlo do susreta sa Srbijom u istoj skupini. Danska se nalazila u potu 5 jer je nakon 12. mjesta na Europskom prvenstvu prošle godine ostala bez mogućnosti nastupa u Španjolskoj. Ali je ipak naknadno dobila mogućnost nastupa kao zamjena za četvrto plasiranu reprezentaciju s Afričkog prvenstva. Kao što je uobičajeno posljednjih godina, domaćin je imao mogućnost biranja skupine nakon što je saznao ždrijeb reprezentacija iz pota 1, odnosno nositelja, a to su bile Slovenija, Francuska, Njemačka i Portugal.

Izbornik španjolske juniorske reprezentacije, Isidor Martinez, nakon kraćeg razmišljanja odabrao je skupinu A u kojoj su Slovenija, Srbija, Tunis, Japan i USA. Nakon toga iz našega pota Island je ždrijeban u skupinu D, Hrvatska u skupinu C te Egipat u skupinu B.

SKUPINA A: SLOVENIJA, ŠPANJOLSKA, SRBIJA, TUNIS, JAPAN, USA

SKUPINA B: FRANCUSKA, EGIPAT, ŠVEDSKA, NIGERIJA, KOREJA, AUSTRALIA

SKUPINA C: PORTUGAL, HRVATSKA, MAĐARSKA, BRAZIL, BAHREIN, KOSOVO

SKUPINA D: NJEMAČKA, ISLAND, NORVEŠKA, ARGENTIANA, DANSKA, ČILE

„Imamo zahtjevnu skupinu. Portugal je sjajan u mlađim kategorijama. Bio je odličan prošle godine na Europskom prvenstvu u Sloveniji. S Mađarskom smo imali dogovorena dva prijateljska susreta i sada treba vidjeti što ćemo s tim. Ako je Brazil u juniorskoj konkurenciji onako čvrst i borben kao u seniorskoj, tu bi moglo biti problema. Još je veći problem kada se spojimo sa skupinom D gdje su četiri sjajne europske reprezentacije. Bilo bi idealno proći skupinu s maksimalnim učinkom. Evidentno je da su skupine A i B kada se spoje znatno lakši izbor. Ali što je tu je. Moramo biti pravi ukoliko želimo veliki rezultat,“ izjavio je Davor Dominiković, izbornik hrvatske juniorske reprezentacije.

Prethodni članakNajbolje obrane Kupa Hrvatske (Ž)
Sljedeći članakNajbolje obrane Kupa Hrvatske (M)