Šoštarić: “Ovo je generacija koja ima strašno veliko srce“

361

U drugom dijelu svečanosti potpisivanja ugovora o suorganizaciji utakmice Hrvatska – Njemačka između Grada Koprivnice i Hrvatskog rukometnog saveza, svoja razmišljanja uoči ovog dvoboja podijelili su izbornik hrvatske ženske reprezentacije Nenad Šoštarić, kapetanica Katarina Ježić i igračica Dejana Milosavljević.

Danas nam se priključuje ostatak ekipe, Ivana Kapitanović, Ivana Dežić i Valentina Blažević. Od današnjeg dana počinjemo svi zajedno. Zdravstveno stanje je u redu, cure su zdrave i bit će sve dobro. Protiv Njemačke trebamo biti maksimalno agresivni u obrani, ne dozvoljavati im varijantu slobodnih udaraca, polukontre i kontre. S druge strane, u napadu biti dovoljno uporni, pokušati udarce kroz njih jer teško da ih možemo prepucati“, istaknuo je izbornik Šoštarić.

Iako je iza njih duga i naporna sezona, naše reprezentativke vjeruju u pozitivan ishod. “Klupske obveze su iza nas i fokusirane smo na reprezentaciju za koju uvijek imamo snage. Napravit ćemo videoanalize, trener je zadužen za taktiku i poslušat ćemo ga te se nadamo pozitivnom rezultatu“, naglasila je kapetanica Ježić.

Dejana Milosavljević u Koprivnici se osjeća kao kod kuće s obzirom da brani boje Podravke Vegete. “Većina cura je tu igrala i mislim da se sve osjećamo kao kod kuće. Neopisiv je osjećaj igrati ovdje u punoj dvorani i vjerujem u dobar nastup“, istaknula je Milosavljević.

U sjajnu atmosferu koja će ih nositi do pobjede uvjeren je i izbornik, i Milosavljević: “Ovo je generacija koja ima strašno veliko srce. Uvijek i u svakom trenutku će dati sve od sebe i ja sam siguran da će to prepoznati i publika u Koprivnici. Ova reprezentacija će dati svoje zadnje atome snage, i psihičke i fizičke moći da ostvarimo pozitivan rezultat“, naglasio je izbornik, dok je Milosavljević još jednom pozvala publiku da napuni tribine do posljednjeg mjesta.