Kadeti dobili tešku skupinu na Svjetskom prvenstvu

932

U Baselu su ždrijebom određene skupine za Svjetsko kadetsko prvenstvo koje se održava od 6. do 18. kolovoza 2019. godine u Sjevernoj Makedoniji. Hrvatska je uz Švedsku, Island i Dansku bila među nositeljima, a dobili smo vrlo tešku skupinu.

Hrvatska je svjetski kadetski prvak bila 2009. godine u Tunisu pod vodstvom Zlatka Canjuge. Uz to naša reprezentacija ima i dva srebra – Bahrein 2007. i Mađarska 2013. te broncu iz Katara 2005. godine. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu kadeta u Gruziji  2017. godine Hrvatska je bila četvrta. Naslov svjetskog prvaka od prije dvije godine braniti će Francuska koja je u finalu pobijedila Španjolsku 28:25.

SKUPINA A: HRVATSKA, ŠPANJOLSKA, SLOVENIJA, NORVEŠKA, ČILE, SAUDIJSKA ARABIJA

SKUPINA B: ŠVEDSKA, FRANCUSKA, MAĐARSKA, EGIPAT, KINESKI TAJPEH, KANADA

SKUPINA C: DANSKA, BAHREIN, SJEVERNA MAKEDONIJA, JAPAN, ARGENTINA, NIGERIJA

SKUPINA D: ISLAND, NJEMAČKA, SRBIJA, TUNIS, BRAZIL, PORTUGAL

 „Imamo jako tešku skupinu. Tu su tri izuzetno moćne europske reprezentacije. Ako sam htio nekoga izbjeći onda je to Slovenija koja ima odličnu reprezentaciju. Gledao sam Europsko prvenstvo u Sloveniji prošle godine i biti će jako teško. Tim prije što se spajamo sa skupinom B gdje su još tri europske ekipe – Švedska, Francuska i Mađarska. Ali ako želimo do borbe za medalju jasno je da ćemo morati pobijediti nekoliko europskih reprezentacija. Moramo se dobro pripremiti i vjerujem da ćemo biti pravi,” izjavio je Siniša Markota, izbornik hrvatske muške kadetske reprezentacije nakon održanog ždrijeba.

Prethodni članakPosljednje kolo Lige za prvaka
Sljedeći članakKontrolno okupljanje ženske kadetske reprezentacije