Završnica PH za dječake (2006./2007.) – plasmani

2286

Finale

RK PPD Zagreb – RK Trsat 17:8 (10:5)

S impresivnih devet pogodaka viška protiv Trsata, Zagreb je osvojio prvo mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske za dječake (2006./2007.). Susret je otvoren podjednakih snaga ali u 7. minuti Zagreb stvara prvu prednost od dva pogotka (4:2). Pokušavao je Trsat uhvatiti razliku što i uspijeva u 10. minuti pogotkom Nina Tonse. Međutim, rukometaši Igora Šustića nisu mogli zadržati priključak što koristi Zagreb i serijom 5-0 odlazi na predah miran. Trsat je u nastavku bio neprepoznatljiv. Samo tri gola uspjeli su pospremiti u mrežu Zagreba. S druge strane, PPD je nanizao još sedam i uvjerljivo slavio u finalnom susretu. Franko Skazlić i Mihael Hanaček sjajni su bili sa po pet pogodaka za Zagreb. U redovima Trsata Nino Tonsa, Karlo Varljen i David Franković dodali su po dva.

Utakmica za 3. mjesto

RK Dubrava – MRK Dugo Selo 11:13 (7:6)

Neizvjesnu utakmicu za 3. mjesto odigrali su Dubrava i Dugo Selo. Oba sastava ušla su u susret s jednakim snagama. Igrao se gol za gol, a onda serijom 2-0 Dubrava stvara prvu prednost (5:3). Držali su rukometaši Dubrave vodstvo od dva pogotka praktički do kraja prvoga dijela. Nastavak je donio izjednačenje Dugog Sela ali i pogodak prednosti. Ipak, uporna Dubrava nije dopustila da se ozbiljnije udalje pa izjednačava. Igrao se pogodak za pogodak ali je Dubrava jurila zaostatak. U završnici susreta serijom 2-0 Dugo Selo privodi pobjedom ogled kraju. Nino Ivaković i Franko Pomper su prvi strijelci Dugog Sela sa po pet pogodaka. Četiri zgoditka postigao je Fran Strancarić za Dubravu, a slijede ga Patrik Kovačić i Lovro Zirdum sa po tri.

Utakmica za 5. mjesto

RK Poreč – RK Š.R. Karlovac 13:14 (9:9)

Poreč je nakon sedmeraca doživio poraz od Karlovca iako su bili izjednačeni gotovo cijeli ogled. Iako Karlovčani bolje otvaraju prvi dio stvorivši dva pogotka viša (3:1), Poreč odmah nakon izjednačava i drži takav rezultat sve do kraja poluvremena. U nastavku se igrao gol za gol ali nakon sedmeraca slavi Karlovac s minimalnom prednošću. Prvi strijelac kod Karlovca bio je Borna Kovačić s četiri zgoditka, a slijede ga Grgur Marić i Nol Velimorović sa po tri. Na suprotnoj strani četiri je dodao Mauro Brkić, dok je Diego Jelić upisao tri za Poreč.

Utakmica za 7. mjesto

RK Solin – RK Koprivnica Noa 14:13 (6:7)

Neočekivan susret za 7. mjesto odigrali su rukometaši Solina i Koprivnice. Pogodak za pogodak igrao se cijelo prvo poluvrijeme no Koprivničani na odmor odlaze s pogotkom prednosti. Drugi dio susreta donosi +3 za sastav Igora Stubičara. Hvatali su Dalmatinci priključak ali uporna Koprivnica nije dopustila da izjednače. Bio je Solin na pogodak, dva ili tri zaostatka, da bi u završnici izjednačili i napravili preokret. Mario Vrgoč bio je prvo ime Solina s devet zgoditaka, dok je na drugoj strani Fran Premec također postigao devet.

Utakmica za 9. mjesto

RK Ribola Kaštela – GRK Varaždin 1930 14:16 (10:8)

Gol za gol igrala se utakmica za 9. mjesto između Ribole i Varaždina. Obje momčadi teško su pronalazile put do suparničke mreže pa tek pred kraj prvoga dijela Ribola postiže dva pogotka za redom i na odmor odlazi s vodstvom. U drugome poluvremenu Varaždin izjednačava te se opet igra pogodak za pogodak, da bi u posljednjim minutama Ribola nizom od dva zgoditka osvojila 9. mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske za dječake (2006./2007.). Šest pogodaka za Ribolu upisao je Berislav Tokić, dok je za Varaždin Luka Kranjčić dodao sedam.

Utakmica za 11. mjesto

RK Viro Virovitica – RK Ivančica Ivanec 7:19 (4:11)

Sjajnu pobjedu ostvarila je Ivančica nad Viroviticom s impresivnih 12 pogodaka viška. Ivančica u ogled ulazi serijom 3-0, da bi ubrzo pobjegla i na +6 (8:2). Mučio se do odmora sastav Virovitice pa na predah odlazi s minus sedam. Drugo poluvrijeme također nije bilo na strani Virovitice. Postigla je momčad Marka Gotala niz od nevjerojatnih sedam zgoditaka i otišla na +14 (18:4) te napravila razliku koju je bilo nemoguće uhvatiti. Najefikasniji kod Ivančice je Vito Škorak sa sedam golova, dok se kod Virovitice sedam igrača upisalo među strijelce sa po jednim zgoditkom.

Utakmica za 13. mjesto

RK Zadar 1954 – RK Rudar 17:15 (10:6)

Ogled za 13. mjesto između Zadra i Rudara završio je pobjedom momčadi Roka Paleka s dva pogotka prednosti. Serijom 3-0 otvaraju Zadrani susret i drže to vodstvo praktički do predaha. Mučili su se rukometaši Rudara s čvrstom obranom Zadra pa su teško pronalazili rješenje u napadu. U nastavak bolje ulaze Zadrani, da bi nedugo nakon nevjerojatnim nizom od pet pogodaka Rudar došao na minus dva (12:14). Držali su ta dva pogotka zaostatka do kraja utakmice pa susret završava slavljem Zadra. Sjajni Loris Hromin bio je prvi strijelac Zadra s čak 11 postignutih pogodaka, dok je Fran Martinko postigao sedam za Rudar.

Utakmica za 15. mjesto

RK Osijek – RK Zamet 13:18 (7:9)

Prvo poluvrijeme susreta rukometaša Osijeka i Zameta proteklo je s podjednako raspoređenim snagama. Igrao se gol za gol, a čvrsta igra i na jednoj i na drugoj strani omogućila je da Osijek samo na početku i na kraju prvoga dijela ima dva pogotka viška. U drugome dijelu Zamet ipak preuzima vodstvo. Serijom 4-0 Riječani stvaraju ozbiljnu prednost i odlaze na +5 (14:9). Do kraja ogleda Osječani se bude pokušavajući smanjiti razliku ali ne uspijevaju. Leon Tončinić ponovno je bio prvi kod Zameta sa sedam zabijenih golova, dok je Petar Peljušić imao tri, a Noa Kovačević i Tin Šimunović po dva zgoditka za Osijek.

Utakmica za 17. mjesto

RK Daruvar – RK Požega 13:17 (7:11)

S pet pogodaka viška pobijedila je Požega Daruvar i osvojila 17. mjesto završnice Prvenstva Hrvatske za dječake (2006./2007.). Iako Daruvar bolje ulazi u utakmicu, već u 7. minuti sastav Luke Jurkovića izjednačava, no ne uspijeva preokrenuti ali ni zadržati egal jer odmah nakon Požega stvara višak od dva zgoditka. Serijom 4-0 sastav Saše Brabeca na odmor ide pet pogodaka prednosti. U nastavku su Daruvarci na sve moguće načine pokušavali uhvatiti priključak ali su stalno bili na četiri, pet pogodaka razlike što koriste rukometaši Požege te odlaze na prednost od čak šest golova viška (15:9). Do kraja Daruvar ipak smanjuje razliku. Prvi strijelac Požege je bio Luka Novinc sa šest upisanih zgoditaka, a slijedi ga Bruno Vuković s pet. Petar Konjević i Sven Šilobodec zabili su po četiri za Daruvar.

Utakmica za 19. mjesto

RK Hrvatski Dragovoljac – RK Valpovka 15:16 (9:6)

U ogled za 19. mjesto između Hrvatskog Dragovoljca i Valpovke bolje ulazi Dragovoljac napravivši prednost od +2 (3:1). Valpovka je s druge strane na početku imala gol, dva zaostatka ali do kraja prvoga dijela slabi igra Slavonaca pa na predah odlaze s minus tri (9:6). Drugi dio utakmice donosi potpuno novu Valpovku koja serijom 3-0 izjednačava ali i prelazi u vodstvo (10:9). Do sredine poluvremena igrao se gol za gol, da bi onda Dragovoljac postigao tri pogotka za redom i otišao na +2 (14:12). Ipak, pred kraj serijom 3-0 Valpovka slavljem privodi susret kraju 16:15. Fran Ivanković i Grgur Bosnić bili su najistaknutiji kod Valpovke sa po tri pogotka. Na suprotnoj strani Mijo Marčić je upisao četiri, a Kristijan Vuković i Mate Matić po tri zgoditka.

Poluzavršnica 1

Sjajnu pobjedu ostvario je PPD Zagreb nad Dubravom 23:14 (14:8) u prvom poluzavršnom susretu posljednjeg dana završnice Prvenstva Hrvatske za dječake (2006./2007.). Susret bolje otvaraju rukometaši Zagreba s tri pogotka viška (4:1), a nedugo nakon postižu seriju 4-0 i bježe na +7 (10:3). Teško je Dubrava pronalazila rješenje za kvalitetnu obranu Zagreba. Tek u završnici prvoga dijela budi se sastav Tihomira Kapitana ali čvrsta obrana Zagreba nije dopustila da smanje razliku. U nastavku ogleda pokušavala je Dubrava uhvatiti priključak ali nije pronalazila rješenje. Stalno su bili na šest, sedam pogodaka zaostatka. Serijom 3-0 Zagreb stvara čak osam pogodaka viška (20:12) čime su se sve nade Dubrave ugasile. Franko Skazlić, Petar Šprem i Ivor Vidović bili su prvi strijelci Zagreba sa po pet pogodaka, dok je sedam dodao Lovro Zirdum za Dubravu.

Poluzavršnica 2

Drugi poluzavršni susret između Trsata i Dugog Sela nešto bolje otvara sastav Filipa Horvata viškom od dva pogotka (3:1). Međutim, u 13. minuti Trsat izjednačava, da bi nedugo nakon preuzeo i vodstvo te na predah otišao s minimalnom razlikom (5:4). U nastavku je Dugo Selo izjednačilo ali serijom 3-0 Trsat ponovno stvara prednost (9:6). Pokušavala je momčad Igora Šustića uhvatiti priključak no čvrsta obrana Riječana im to nije dopustila pa utakmica završava s četiri pogotka viška za Trsat 14:10. Šest pogodaka je upisao Karlo Tomović za Trsat, dok je u redovima Dugog Sela Franko Pomper također upisao šest.

KONAČAN POREDAK:

POREDAK KLUB
1. RK PPD Zagreb
2. RK Trsat
3. MRK Dugo Selo
4. RK Dubrava
5. RK Š.R. Karlovac
6. RK Poreč
7. RK Solin
8. RK Koprivnica Noa
9. GRK Varaždin 1930
10. RK Ribola Kaštela
11. RK Ivančica Ivanec
12. RK Viro Virovitica
13. RK Zadar 1954
14. RK Rudar
15. RK Zamet
16. RK Osijek
17. RK Požega
18. RK Daruvar
19. RK Valpovka
20. RK Hrvatski Dragovoljac

 

SEDMORKA PRVENSTVA:

Desno krilo: Petar Šprem, RK PPD Zagreb
Desni vanjski: Petar Golčić, RK Koprivnica Noa
Srednji vanjski: Karlo Tomović, RK Trsat
Lijevo krilo: Franko Pomper, MRK Dugo Selo
Lijevi vanjski: Franko Skazlić, RK PPD Zagreb
Kružni napadač: Stjepan Gajšek, RK PPD Zagreb
Vratar: Leo Branko Sunajko, RK Dubrava

NAJBOLJI POJEDINCI:

Strijelac: Fran Martinko, RK Rudar
Igrač: Franko Skazlić, RK PPD Zagreb
Obrambeni igrač: Andrej Vuković, RK Trsat
Trener: Ivan Dragić, RK PPD Zagreb

Prethodni članakHrvatska ide u Njemačku s nadom u čudo
Sljedeći članakOkupljanje muške seniorske reprezentacije za Švicarsku i Belgiju