Okupljanje mlađih kadeta i juniora

2334

Dok jedni polako završavaju, drugi tek počinju svoje pripreme uoči iznimno bogatog ljeta gotovo svih hrvatskih mlađih selekcija. Iz Zagreba smo tako put Zadra, odnosno Delnica ispratili mlađe kadete i juniore. Obje te reprezentacije uskoro očekuju nastupi na velikim smotrama i dani koji su pred njima su izuzetno bitni.

Mlađi kadeti se nalaze već treći put ove godine. U kampu HRS-a zadržat će se 28. lipnja. Nakon toga novo okupljanje imaju od 11. do 21. srpnja. U tom razdoblju imaju i jedan prijateljski susret sa Saudijskom Arabijom u Sloveniji. Nakon toga kreću prema Azerbajdžanu i Bakuu, koji je domaćin Europskom olimpijskom festivalu mladih. Hrvatska je u skupini s Islandom, Francuskom i Slovenijom. Upravo sa Slovenijom otvaraju turnir.

Izbornik Nino Marković:
„Nismo na žalost kompletni jer važan dio ove reprezentacije koji dolazi iz Dugog Sela ima kvalifikacije za Prvu ligu Sjever. Ali njihove vrijednosti znamo. Tijekom ovih tjedan dana radit ćemo na međusobnom upoznavanju, djelomično ne tjelesnoj pripremi, ali najviše na  stvaranju igre . Suparnici u Bakuu gotovo da ne mogu biti teži .Ali mi smo kao i uvijek optimisti.“

Samo sat vremena kasnije s istog mjesta, ispred Doma sportova ispratili smo hrvatsku mušku juniorsku reprezentaciju u Delnice. Za njih je to prva faza pripreme za Svjetsko juniorsko prvenstvo kojemu je od 16. do 28. srpnja domaćin Španjolska. Hrvatska je u skupini s Kosovom, Brazilom, Mađarskom, Bahreinom i Portugalom. Izbornik Davor Dominiković pripremio je „pakleni plan“ priprema u Gorskom kotaru, svjestan da je za mnoge od njih sezona završena još prije tri tjedna, a dio je igrao još jučer.

Izbornik davor Dominiković:
„U Delnicama ćemo raditi dvaput, a ponekad i tri puta na dan. Prvi dio dana rezerviran je ta tjelesnu pripremu, a drugi za čisti rukometni trening. Moramo ih sve dovesti na istu razinu tjelesne pripreme, jer dio je na „odmoru“ već tri tjedna, a dio  je imao utakmice prošloga tjedna. U drugom dijelu, od 1. srpnja u Sesvetama kada nam se priključi i Ivan Martinović , radit ćemo više na igri. U tom razdoblju imamo i tri prijateljska susreta. Dva sa Slovenijom i jedan s Južnom Korejom. Mislim da je to dosta. Nemamo mnogo vremena i zato se treba prihvatiti posla.“

Kada smo već kod mlađih hrvatskih selekcije, spomenimo da su iz Kampa HRS-a upravo otišle mlađe kadetkinje pod vodstvom Adriana Prosenjak, a hrvatske juniorke u Ivanić-Gradu s izbornikom Ivanom Jekovićem polako privode kraju drugu fazu priprema za Europsko prvenstvo u Mađarskoj koje će se održati od 11. do 21.srpnja 2019. godine.

Prethodni članakPočeo II. turnus muškog dijela kampa HRS-a
Sljedeći članakMaksimilijan Molc dobio dres Marina Šipića