EHF: Hrvatski predstavnici u europskim Kupovima sljedeće sezone

264

Europska rukometna federacija objavila je popis svih klubova koji će se naći u ždrijebu EHF i Challenge Kupa sljedećeg tjedna u Beču. Hrvatsku će predstavljati ukupno sedam klubova: tri u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji.

Krenimo redom. Podravka Vegeta je već ranije svrstana izravno u Ligu prvakinja i saznala je svoje suparnice. To će biti Metz handball (FRA), Vispers Kristiansand (NOR) i FTC – Rail cargo Hungaria. To je izuzetno jaka skupina i koprivnički sastav čekaju teški ispiti.

U ženskoj konkurenciji Kupa EHF-a Hrvatska nema svog predstavnika. Drugoplasirana Lokomotiva iz prve hrvatske lige i trećeplasirani Bjelovar smješteni su u Challenge kup. S obzirom na kvalitetu ekipa to je defintivno primjerenije natjecanje za njih, nego izuzetno jaki EHF Kupa. Ukupno 27 ekipa počinje natjecanje u tome kupu. Prvog i drugog pretkola tako neće biti, nego natjecanje starta od trećeg pretkola. Tu će svoju euro priču početi ŽRK Bjelovar. Lokomotiva koja je bila pobjednik toga kupa 2017., a godinu kasnije zaustavljena je u polufinalu, kreće tek od 1/8 finla. Prvi susreti 3. pretkola igraju se 09/10. studenog, uzvrat tjedan dana kasnije 16/17. studenog.

Inače, Challenge Kup će sljedeće godine kao i ostala dva kupa doživjeti promjenu i nestaje pod tim imenom. Liga prvakinja ostaje i dalje, EHF Kup postaje Europska rukometna liga sa 16 klubova, a Challenge kup dobiva ima EHF-a.

U muškoj konkurenciji, PPD Zagreb već je dobio svoje suparnike u Ligi prvaka. To su PSG (FRA) Barca(ŠPA) Flensburg (NJEM), Aalborg (DAN), MOL-Pick Szeged (MAĐ), Elverum (NOR) i Celje Pivovarna Laško (SLO).

U drugom po snazi europskom kupu, EHF-u Hrvatska ima čak tri predstavnika. Dubrava i Poreč počinju natjecanje u 1. pretkolu. Prvi susreti igraju se 30. 08/01.09, a uzvratni 07/08. rujna. Drugim riječima to znači rani početak priprema za te klubove. Zahvaljujući dobrom rankingu i rezultatima posljednjih sezona, NEXE će pak imati samo jednu prepreku do grupne faze natjecanja. Klub iz Našica se naime, uključuje u natjecanje tek u 3. pretkolu. Prođe li to, eto ih opet u skupini EHF kupa gdje su igrali jako zapaženu ulogu posljednje dvije sezone. Prvi susreti 3. pretkola igraju se 16/17. studenog , a utvratni 23724.studenog.

Sva tri kupa u muškoj konkurenciji doživjet će promjene sljedeće sezone, baš kao i žensko natjecanje.

Ždrijeb euro Kupova u obje konkurencije je u 16. srpnja u Beču u 11.00 sati.