Juniori: završne pripreme uoči puta u Španjolsku

491

Nakon Delnica i Sesveta , hrvatska muška juniorska reprezentacija okupila se na završnim pripremama prije nedjeljnog puta u Španjolsku na Svjetsko prvenstvo.

Njihova baza ponovno je hotel Phoenix u Sesvetama i prekrasna dvorana u Novom Jelkovcu. Izbornik Davor Dominiković pozvao je osamnaest igrača, od kojih izabrati 16 za svjetsku smotru.

Reprezentacija je u dosadašnjem dijelu priprema odigrala dva prijateljska susreta sa Slovenijom. U Jelkovcu je poražena od prošlogodišnjih europskih prvaka 27:23, a dan poslije u Zrečama 22:21. U srijedu ih čeka posljednja provjera, ponovno u Sloveniji, ali je sada suparnik Južna Koreja. Paralelno s tim do puta u Španjolsku, dorađivat će se još neki segmenti igre koje je stručni stožer ocijenio kao određenu slabost ekipe.

Davor Dominiković, izbornik muške juniorske reprezentacije:
Radili smo puno. Od tjelesne spreme u Delnicama do igre gotovo stalno i u svim segmentima. Rukomet nam je bio doručak, ručak i večera. Naravno da uvijek postoji prostor za napredak i čini ti se da nedostaje malo vremena. Nastojali smo poboljšati neke dijelove igre za koje smo procijenili, posebno nakon tih susreta sa Slovenijom da nisu na potrebnoj razini. To su prije svega pristup, voljni moment, iz kojega onda dolazi i agresivnost u obrani, maksimalna koncentracija u čuvanju lopte i smanjenju tehničkih pogrešaka. Dosta smo vježbali napad na obranu 6-0, jer nas u drugoj fazi čekaju skandinavske ekipe i Njemačka koje to igraju, što se kaže zatvorenih očiju.
Što reći za skupinu. Vrlo nezahvalna i teška. Otvaramo s Kosovom koje je potpuna nepoznanica. Nastojimo skupiti što više informacija. Nakon dana pauze slijede dva izuzetno teška susreta s Brazilom i Mađarskom. Pa nakon Bahreina još nam dolazi sjajni Portugal. Idemo utakmicu po utakmicu. Nema imperativa. A dalje  kada krene nokaut faza idemo na nekoga iz skupine gdje su četiri  europske reprezentacije, Danska, Njemačka, Norveška , Island. Ne znaš tko je teži, zahtjevniji“.

Podsjetimo hrvatska muška juniorska reprezentacija do sada je sedam puta bila na Svjetskim prvenstvima i još nikada nije osvojila medalju. Dvaput je igrala susret za broncu i oba puta izgubila – 2007. godine od Danske 27:26, a šest godina poslije od Francuske 32:27. Može li ova generacija to promijeniti?

Prethodni članakRedovita sjednica Upravnog odbora HRS-a: Dvije godine bez članarina i kotizacija kao ruka pomoći klubovima
Sljedeći članakEHF: Hrvatski predstavnici u europskim Kupovima sljedeće sezone