Juniori: Hrvatska svladala Južnu Koreju uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo

694

U posljednjoj prijateljskoj utakmici uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo, hrvatska muška juniorska reprezentacija je pobijedila Južnu Koreju s rezultatom 30:22 (13:11). Utakmica je odigrana u slovenskim Zrečama gdje je Koreja odradila završene prireme prije odlaska na svjetsku smotru u Španjolsku. 

Naša reprezentacija dobro je otvorila utakmicu i otpočetka kontrolirala i igru i rezultat. Sredinom prvog dijela već je imala 4 pogotka prednosti. Međutim, uporni Korejci su se uspjeli vratiti u završnici, ali ne i dobiti prvo poluvrijeme koje je pripalo Hrvatskoj s 13:11.

Još je bolji bio nastavak u kojem su hrvatski juniori malo po malo dizali prednost da bi u jednom trenutku imali i 9 pogodaka viška, 20:11. Gotovo svi igrači koji su bli u sastavu Hrvatske, upisali su određenu minutažu u igri.

Najefikasniji je bio Filip Vistorop sa 7 pogodaka, drugi naš strijelac Marko Račić s 4. Kod Korejaca, najraspoloženiji Kang Tan s 4 zgoditka.

Davor Dominiković, izbornik muške juniorske reprezentacije
Možemo biti zadovoljni s onim što smo napravili. Bilo je jako dobrih trenutaka, ali i onih koje želimo izbjeći ako je to ikako moguće. Koreja je vrlo nezgodna reprezentacija, i nije lako s njom igrati. Imaju specifične akcije pa su naši obrambeni visoki igrači trebali uložiti strahovito puno truda da to pročitaju i zaustave. I uspješno je to bilo što potvrđuje da smo primili samo 23 pogodka. Vistorop je jako dobro, ne samo zabijao nego i organizirao našu igru i to je nešto što nas također jako ohrabruje. Halil je bio pod antibioticima, propustio nekoliko treninga i nismo ga zato koristili. A priliku je dobio Šarac. Imamo još nekoliko dana da ispravimo slabosti koje smo primijetili i vjerujem da ćemo dosta mirni otići na Svjetsko prvenstvo.

Prethodni članakEP Mađarska: juniorke uoči odlaska
Sljedeći članakJuniorke: Poraz Hrvatske na početku Europskog prvenstva