Juniorke: Hrvatska u borbu za plasman od 9-og do 16-og mjesta

709

Na Europskom prvenstvu za juniorke koje se trenutačno odigrava u Mađarskoj, Hrvatska je upisala treći poraz. U posljednjoj utakmici u skupini B, bolja od naše reprezentacije bila je Nizozemska s 30:23 (19:11). U nastavku natjecanja, naše će predstavnice pokušati izboriti što bolji plasman od devetog do šesnaestog mjesta.

Iz naše skupine, u borbu za medalje odlaze Nizozemska i Danska, a uz Hrvatsku, što bolji plasman od devetog do šesnaestog mjesta tražit će i Njemačka. U današnjoj utakmici protiv Nizozemske, najraspoloženija među našim igračicama bila je sjajna Ema Guskić s 9 pogodaka.

Ivan Jerković, izbornik ženske juniorske reprezentacije:
Realno, ova je skupina bila prejaka za nas. To su sve odlične reprezentacije i ne bih se iznenadio da neka od njih i ode do samog kraja. S druge strane, mi smo pokazali da se u nekim dijelovima možemo nositi s takvim ekipama, kao što je bilo prvo poluvrijeme s Njemačkom. Još mi nije jasno što se dogodilo u drugom poluvremenu. Baš kao ni protiv Danske kada smo u 12 minuta, suparnicama poklonili sedam lopti. U nastavku natjecanja, čekaju nas Slovenija i Slovačka koje su po mojem mišljenju, reprezentacije po našoj mjeri. Pobjeđivali smo ih u prijateljskim utakmicama, ali to ne mora ništa značiti, ovo je ipak Euro. Ukoliko ih uspijemo pobjediti, ulazimo u borbu za 9. mjesto što bi bio jedan pristojan rezultat.

Prethodni članakSP 2019: juniorska reprezentacija uoči odlaska na prvenstvo
Sljedeći članakKadetkinje: okupljanje uoči turnira u Poljskoj