EHF kup: Ždrijeb europskih kupova

367

U Beču su ždrijebom određeni parovi EHF i Challenge kupa za rukometašice i rukometaše. Hrvatski predstavnik u ženskoj konkurenciji bio je ŽRK Bjelovar, a u muškoj RK Dubrava i RK Poreč. U EHF kupu za rukometašice Hrvatska nije imala svog predstavnika.

Kao što je poznato ŽRK Bjelovar i Lokomotiva predstavljati će Hrvatsku u Challenge kupu. ŽRK Bjelovar započinje natjecanje u 3. pretkolu, a Lokomotiva tek od osmine finala. Bjelovarske rukometašice su za prve suparnice dobile su portugalsku ekipu Alavarium/Love Tiles iz Aveira. Riječ je o klubu koji je šest puta do sada sudjelovao u euro kupovima s najvećim uspjehom prošle sezone kada su ispale u osmini finala Challenge kupa. Inače 2011. godine, Zelina ih je dobila u gostima 34:26. Prvi susreti igraju se 09/10. studenog, uzvrat je 16/17. studenog.

Drugi naš predstavnik u ovom natjecanju je Lokomotiva, koja je bila pobjednik Challenge kupa 2017. godine, a i ona će svoj će prvi nastup imati početkom veljače sljedeće godine. Ždrijeb osmine finala je 19. studenog 2019.

Kod rukometaša su čak tri naša kluba u EHF kupu. RK Dubrava i RK Poreč kreću u natjecanje od prvog pretkola, a RK Nexe od trećeg. RK Dubrava je dobila suparnika slabo poznati malteški sastav Swieqi YOBETIT Phoenix. Dubrava je domaćin u prvom susretu.   RK Poreč će pak kao domaćin prvi susret igrati protiv nizozemskog HV KRAS/Volendama. Riječ je o klubu s golemim europskim iskustvom, ali bez većih uspjeha. Inače, prvi susreti su u ranoj fazi sezone, 31.08/01.09, a uzvratni 07/08. rujna. Ako naši predstavnici izbore prolazak u drugo pretkolo, Dubrava će igrati protiv portugalske Benfice, a Poreč francuskog PAUC Handball-a.

RK Nexe je zahvaljujući odličnim rezultatima u posljednje dvije sezone dobio mogućnost nastupa u trećem pretkolu EHF kupa, a to drugim riječima znači da su na korak do grupne faze toga natjecanja. Ždrijeb za 3. pretkolo je tek 15. listopada.

CHALLENGE KUP: ŽENE

  1. PRETKOLO: 09/10.11. –  16/17.11 2019
    ŽRK Bjelovar – Alavarium/LOVE TILES (POR)

EHF KUP: MUŠKI

  1. PRETKOLO: 31.08./01.09. – 07/08.09 2019
    RK Poreč – HV KRAS/Volendam
    RK Dubrava – Swieqi YOBETIT Phoenix

 

 

 

 

Prethodni članakKadetkinje: okupljanje uoči turnira u Poljskoj
Sljedeći članakJuniorke: Prva pobjeda na Europskom prvenstvu