Juniorke: Prva pobjeda na Europskom prvenstvu

596

Nakona dana predaha nastavljeno je Europsko prvenstvo juniorki u Gyoru. Hrvatska reprezentacija je u borbi za poredak od 9. do 16. mjesta ostvarila prvu pobjedu protiv Slovenije 33:22.

Za razliku od susreta u skupini s Danskom, Njemačkom i Nizozemskom, kada su naše  mlade rukometašice bile uplašene, s mnogo tehničkih pogrešaka i uglavnom bez prave agresivnosti u obrani, protiv Slovenije je sve to izgledalo sasvim drugačije. Obrana čvrsta, brza na nogama, vratarka Petra Marinović sjajna, a kontra ubitačna. Slovenija je već nakom nepunih sedam minuta imala zaostatak od četiri pogotka, pa je njihov izbornik bio prisiljen rano zvati minutu predaha. Ali nije im to previše pomoglo. Dvije Eme, Guskić i Barbir, te Lea Franušić nemilosrdno su punile mrežu slovenske vratarke i na ulasku u posljednjih deset minuta Hrvatska je imala velikih devet pogodaka prednosti 14:5. Na predah se otišlo s istom razlikom, ali pri rezultatu 22:11.

Malo opušteniji pristup naših rukometašica na početku drugog dijela Slovenija lijepo koristi i smanjuje svoj zaostatak na podnošljivih minus sedam (23:16). Kada je sredinom drugog dijela malo ponestalo i snage i ideja hrvatski izbornik Ivan Jerković mudro je pozvao minutu predaha. Vrlo brzo naša reprezentacija uspostavila je ritam igre iz prvoga dijela, premda je izbornik rotirao dosta igračica u napadu, pa je Hrvatska u 50-oj minuti imala rekordnih plus 12 (28 :16). Završilo je s 11 pogodaka razlike za Hrvatsku. Naša je reprezentacija imala 67 posto realizacije. Posebno nas veseli podatak da je s devet metara postignuto 11 pogodaka, oodnosno da je kontra bila besprijekorna šest od šest realizacija.  S devet pogodaka Lea Franušić bila ja najbolja u našim redovima. Osam je dodala Ema Guskić. Kod slovenske reprezentacije najefikasnija Laura Čerovak s pet pogodaka. I nakon četiri susreta na ovom europskom prvenstvu slovenija je bez pobjede.

U četvrtak, 17. srpnja u 14:30 Hrvatska igra protiv protiv Slovačke.

Prethodni članakEHF kup: Ždrijeb europskih kupova
Sljedeći članakJuniori: Pobjeda na otvaranju Svjetskog prvenstva