Juniorke: Druga pobjeda na EURU

1126

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija ostvarila je i drugu i to uvjerljivu pobjedu na Europskom prvenstvu u Mađarskoj protiv Slovačke 38:24 i sada je čeka borba za poredak od 9. do 12. mjesta.

U izjednačenom uvodu susreta Slovačka je imala minimalnu prednost. Hrvatska je prvo vodstvo ostvarila kod rezultata 5:4. I onda čak osam puta bježala na plus dva, ali nikako nije uspijevala da se ozbiljnije odlijepi. Ipak na ulasku u posljednjih deset minuta naša mlada vrsta radi seriju od pet pogodaka za redom i slama otpor upornih Slovankinja. Dvije minute prije predaha prednost naše reprezntacije bila je čak osam pogodaka 21:13. Odlično je djelovala naša obrana 6-0, a kada bi nešto i prošlo tu je bila vratarka Karmela Pokopac. Slovakinje jednostavno nisu imale odgovora na agresivnost i pokretljivost naših rukometašica. Poluvrijeme je Hrvatska završila sa sedam pogodaka prednosti 21:14.

Ništa se dramatičnije nije promijenilo ni u nastavku. Dapače. Hrvatska je i dalje držala visoki ritam. Pogađala iz svih pozicija i u 41-oj minuti stigla do u tom trenutku  rekordnih plus jedanaeset 27:16. Iz napada u napad Slovakinje su griješile, gubile ili poklanjale lopte našim igračicama koje su neumoljivo zabijale na drugoj strani. U 43-oj već je bilo 13 pogodaka razlike, 51-oj čak 16 pogodaka viška za Hrvatsku. Budući nam razlika ništa nije značila izbornik Ivan Jerković je u završnici susreta dao priliku i onim djevojkama koje su manje igrale, pa je Slovačka malo smanjila tu visoku prednost. Završilo je s 38:24. Ukupna realizacija naše reprezentacije bila je fantastična 38 pogodaka iz 50 pokušaja ili 76 posto. Za igračicu susreta izabrana  je Ema Guskić koja je postigla sedam pogodaka. Jedan više dala je Lea Franušić. Među Slovakinjama po pet pogodaka Lucia Tomasechova i  Melani Jagodić.

Hrvatska je tako uz Njemačku iz naše skupine izborila mogućnost borbe za poredak od 9. do 12. mjesta , a Slovačka i Slovenija će u borbu za poredak od 13. do 16. mjesta.

Prethodni članakJuniori: Pobjeda na otvaranju Svjetskog prvenstva
Sljedeći članakJuniori: Velika i vrijedna pobjeda Hrvatske