Mlađi kadeti: odlazak na EYOF

2510

Mlađa muška kadetska reprezentacija Hrvatske otputovala je u Azerbajdžan na Europski olimpijski festival mladih (EYOF) koji se u toj zemlji održava od 21. do 27. srpnja ove godine.

Riječ je o natjecanju koje će okupiti oko 3500 sportašica i sportaša iz 50 europskih zemalja. Na programu je deset sportova, među kojima se nalazi i rukomet. Inače, ljetni Europski olimpijski  festival mladih održava se od 1991., a Zimski od 1993. godine. Rukomet je stalno na programu Festivala od 1997. godine. Hrvatska je do sada osvojila dvije medalje i to obje brončane u muškoj konkurenciji. Prva je ostvarena 2009. godine u Tampereu (FIN), a druga u Gyoru (MAĐ) prije dvije godine.

Pod stručnim vodstvom izbornika Nine Markovića mlađi kadeti pripremali se za to natjecanje dvadesetak dana, najprije u Kampu HRS-a u Zadru, a zatim u Sesvetama. Imali su i jedan prijateljski susret sa Saudijskom Arabijom koji su lako i uvjerljivo dobili. EYOF je njihovo prvo veliko natjecanje u karijeri i sigurno je da će dati sve od sebe. Skupina u kojoj se nalaze je izuzetno teška. Najprije ih čekaju susjedi Slovenci koji su tradicionalno jaki u mlađim kategorijama, pa dvostruki pobjednici Festivala Francuzi i za kraj  Island. Dvije najbolje momčadi iz svake skupine idu u polufinale , odnosno borbu za medalje. Treće i četvrto plasirani razigravaju za poredak od 5. do 8. mjesta.

Nino Marković, izbornik muške mlađe kadetske reprezentacije:
Posljednjih desetak dana mnogo smo radili na uigravanju linija, situacijama igrač više, igrač manje. Posebnu pozornost smo posvetili pronalasku koncentracije, mirnoće, da se što manje griješi, jer u ovoj kategoriji to je česta pojava i jako bitan segment. Nastojimo suzbiti nervozu koja se lagano osjeća , tim prije što je prvi susret sa Slovenijom, a on može mnogo toga odlučiti. Imali smo samo jedan prijateljski susret tijekom  priprema sa Saudijskom Arabijom. Bilo  je u toj  pobjedi 32:26 i dobrih i loših momenata. Šteta je da nismo imali barem još koji pripremni susret jer ovo je njima ipak prvo  veliko natjecanje , i mnogo bolje bi se upoznali kroz igru , nego kroz trening. Ali što je tu je. Optimisti smo i vjerujemo u svoju snagu.

Ivan Barbićmlađi kadetski reprezentativac:
Dobra je atmosfera i prava smo klapa. Prošli smo duge pripreme, nitko se nije ozlijedio. Prvi cilj nam je da prođemo skupinu, a kasnije bih voljeli dobiti medalju. Ipak, to nam je prvo natjecanje. Najveća snaga hrvatske reprezentacije je srce, jer se stalno borimo i nikad se nećemo predati.

Jakov Neralić, mlađi kadetski reprezentativac
Ovo je bio jedan duži period priprema na kojima smo se dosta dobro pripremali i očekujemo zbog toga jako dobre rezultate. Sa svim protivnicima koje imamo u skupini smo dosad već igrali. Očekujemo čvrste i dobre utakmice, bit će teško, ali mislimo da smo kvalitetniji od njih.

Popis igrača za EYOF:

 1. DOMINIK KUZMANOVIĆ, MRK DUGO SELO
 2. ZLATKO RAUŽAN, MRK DUGO SELO
 3. FABIJAN GRUBIŠIĆ, MRK DUGO SELO
 4. MATEJ MANDIĆ, RK IZVIĐAČ, LJUBUŠKI
 5. IVAN BARBIĆ, RK SENJ
 6. MISLAV OBRADOVIĆ, RK BJELOVAR
 7. MARIN LISAC, RK DUBRAVA
 8. ADAM ŠALIĆ, RK PPD ZAGREB
 9. JAKOV NERALIĆ, RK PPD ZAGREB
 10. MATEJ SVRŽNJAK, RK PPD ZAGREB
 11. MISLAV TRNINIĆ, RK PPD ZAGREB
 12. MARIO ZAKIĆ, RK MOSLAVINA
 13. ROK MALIN, RK SISAK
 14. DAVID ŠTRKOVIĆ, RK PPD ZAGREB
 15. MATIJA CAR, RK MORNAR – CRIKVENICA

STRUČNO VODSTVO

 1. NINO MARKOVIĆ, IZBORNIK
 2. KREŠO IVANKOVIĆ, TRENER
 3. IVAN DRAGIĆ, TRENER VRATARA
 4. NIKOLA GOLUB, KONDICIJSKI TRENER
 5. TOMICA MADJERČIĆ, TEHNIKO

Raspored utakmica Hrvatske:
Ponedjeljak, 22. srpnja
14:30 Hrvatska – Slovenija
Utorak, 23. srpnja
14:30 Hrvatska – Francuska
Srijeda, 24. srpnja
14:30 Hrvatska – Island

Prethodni članakJuniorke: S Njemačkom za deveto mjesto
Sljedeći članakJuniorke: Deseto mjesto na Europskom prvenstvu