Kadetkinje: Završna faza priprema za Europsko prvenstvo

807

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija okupila se na završnim pripremama za Europsko prvenstvo kojemu je Slovenija odnosno grad Celje domaćin od 01.-11. kolovoza 2019. godine.

Nakon nastupa na turniru „Police2019“ u poljskom Szczecinu, gdje su osvojile drugo mjesto (pobijedile su Dansku 23:21 i Bjelorusiju 29:26, a izgubile od Poljske 26:27), o poretku odlučivala gol-razlika tri ekipe, reprezentacija je dobila dva dana slobodno da malo predahne i obiđe obitelji. Od danas su u Sesvetama. Uz hotel Phoenix, njihov drugi dom je prekrasna dvorana Jelkovec gdje će obaviti završne pripreme prije puta u Sloveniju.

Izbornica Adrijana Prosenjak pozvala je u Sesvete 16 rukometašica koje bi trebale putovati u Sloveniju. Kao što je to uobičajeno tu je i pet djevojaka u pričuvi, dođe li slučajno do nekih ozljeda.

Hrvatska ima jako zahtjevnu skupinu na Europskom prvenstvu, i gotovo je nemoguće reći tko je teži suparnik Španjolska s kojom se otvara prvenstvo ili dvije skandinavske ekipe – Norveška, i Švedska.

Adrijana Prosenjak, izbornica ženske kadetske reprezentacije:
Vrijeme koje je pred nama pokušat ćemo iskoristiti prije svega, da analiziramo i pripremimo igru za naše suparnice u Sloveniji. Posebno nam je važna ta prva utakmica sa Španjolskom, jer one igraju jednu malo drugačiju dublju obranu. Vrlo su agresivne. Jako nam je bitno dotjerivanje polukontre i kontre, odnosno brzo vraćanje u obranu, jer i Norveška i Švedska su neumoljive u kažnjavanju, ukoliko zakasnite samo trenutak s vraćanjem u obranu. I na kraju ne manje bitno , moramo s curama poraditi i na psihološkom planu, ohrabriti ih, tako  da na prvenstvo dođu bez stresa i uživaju u svojoj igri. Radili smo dobro sve ove dane i nadam se da ćemo to i pokazati u Sloveniji.

POPIS IGRAČICA ZA ZAVRŠNE PRIPREME

 1. LUCIJA BLAŠKOVIĆ – ŽRK Umag
 2. ANA MRKONJIĆ – ŽRK Split 2010
 3. MARGARITA ŠKARIĆ – ŽRK Split 2010
 4. DORA PETKOVIĆ– ŽRK Ivanić
 5. JOSIPA JOSIPOVIĆ – RK Podravka – Vegeta
 6. BRUNA ZRNIĆ – RK Lokomotiva
 7. KARMEN PAŠTAR – ŽRK Sinj
 8. LARA FUREŠ – RK Lokomotiva
 9. ISA LARA HAGE – HC Hypo
 10. ANA BULJAN – ŽRK Split 2010
 11. SARA KRIZMANIĆ – ŽRK Zamet
 12. LUCIJA KREZO – RK Lokomotiva
 13. MIHAELA NEMČIĆ – ŽRK Zelina
 14. INES PIFAR – ŽRK Zamet
 15. KLARA BIRTIĆ – ŽRK Split 2010
 16. HANNAH VULJAK – RK Podravka- Vegeta 

STRUČNO VODSTVO:

 1. Adrijana Prosenjak – izbornica
 2. Goran Bobić – trener
 3. Ranka Japundža – stručni suradnik
 4. Ana Križanec – trenerica vratarki
 5. Dean Vučić – tehniko
 6. Rene Kelemen – fizioterapeut
 7. Sandro Gulja – kondicijs ki trener
Prethodni članakJuniori: Pobjeda protiv Islanda i osigurano četvrtfinale
Sljedeći članakJuniori: Hrvatska u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Portugala